Geen categorie

Zonder schade de herfst door

Het is echt volop herfst. De zomer is voorbij en de winter komt eraan. Dit betekent dat er weer regelmatig flinke herfststormen over het land trekken. Noodweer kan altijd tot gevaarlijke situaties leiden. Vooral op de weg kunnen door harde wind en stromende regen veel ongelukken gebeuren. Autobestuurders worden van de baan afgeblazen, glippen weg of kunnen door de regen niet goed ander verkeer onderscheiden. Maar in de bebouwde kom kunnen er ook ongelukken gebeuren door het vallen van takken op auto’s. Dit zorgt voor schade. En dat is waar we het in dit artikel over willen hebben. Zonder schade de herfst en winter door.

Auto’s en huizen

Een goede herfststorm kan al snel voor flink veel schade zorgen. Dit is ook vaak financieel grote schade. Een grote tak of boom die op een auto of dak valt. Of dakpannen die worden weggeblazen en een lek in het dak waardoor er water het huis binnen stroomt. Het kan al snel veel kosten om schade aan huizen en auto’s te repareren. Het beste is dan ook om dergelijke schade te voorkomen of snel te reageren als het toch gebeurt.

Auto veilig wegzetten

Wanneer het weersbericht aangeeft dat er een storm in aankomst is, is het meteen belangrijk om de auto in de garage of onder een overkapping te zetten. Mocht je geen overkapping of garage hebben, dan is het nog een optie om de auto in een openbare garage te zetten. Dit kost altijd minder dan de schade van een herfststorm repareren. Een andere optie is om een speciale deken aan te schaffen die de auto beschermd. Als er een hele boom op de auto valt zal er waarschijnlijk nog steeds schade zijn maar een dergelijke deken beschermd wel tegen kleinere takken en hagel.

Dak bescherming

De daken van huizen raken ook vaak beschadigd tijdens een herfststorm. Als je een ouder dak hebt is het daarom verstandig om een dakrenovatie te laten uitvoeren. Als er een daklekkage ontstaat door de storm dan kun je een loodgieter bellen voor een daklekkage spoed reparatie. Het is slim om een lokale loodgieter te bellen want dat scheelt voorrijkosten en hij is er sowieso sneller. Als je in Maarssen woont dan kun je bijvoorbeeld goed een loodgieter Maarssen in de hand nemen. Het is belangrijk dat je niet gaat proberen het zelf te repareren. Op deze manier zal de schade alleen maar groter worden en je bespaart er niks door.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *