Tips

Met een zit sta bureau zorg je beter voor jezelf

Bureaus zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. Het is maar net hoe vaak je je bureau gebruikt, hoeveel ruimte je nodig hebt en wat voor werk je doet. Moet je met regelmaat blauwdrukken bekijken? Dan heb je wel de ruimte nodig en kies je voor een extra groot (hoek) bureau. Zit je alleen achter je laptop en werk je verder papier vrij, dan heb je niet zo'n groot bureau nodig. Werk je veel uren per dag en merk je aan je lijf dat je wat meer moet variëren in je houding? Dan is een zit sta bureau de perfecte optie.

Een zit sta bureau zorgt voor variatie

Nou ja, daar kán een zit sta bureau voor zorgen. Je moet er zelf nog voor zorgen dat je ook daadwerkelijk af en toe eens gaat zitten of juist gaat staan. Breng je die variatie aan, dan zul je merken dat je je werk veel langer volhoudt. En geloof mij, ik spreek uit ervaring, een zit sta bureau maakt echt het verschil. Juist door af en toe te wisselen van houding, zorg je ervoor dat je je kunt blijven concentreren. Je krijgt minder last van je nek en je schouders en ook voorkom je dat lamlendige gevoel in je benen.

Zit en sta in de goede houding

Toen ik mijn zit sta bureau net had, had ik (ernstige) rugklachten. Ik kocht het bureau dus eerder uit noodzaak dan omdat ik het zo mooi vond. Maar als ZZP-er werk ik eigenlijk altijd thuis en dus moet ik goed voor mezelf zorgen. Het zittend werken had ik na al die jaren wel goed onder de knie. Mijn bureaustoel afgesteld op de juiste hoogte en een voetenbankje onder mijn voeten. Maar staand werken, dat bleek nog een flinke uitdaging. De eerste paar dagen had ik ontzettende spierpijn van al dat staan. Het is echt even wennen. Je kunt je fysio- of ergotherapeut vragen om eens een huisbezoek af te leggen om te zorgen dat je je zit sta bureau echt goed gebruikt.

Bestel je bureau online

Het was van de week nog in het nieuws dat veel mensen, ook nu ze al maanden thuis aan het werk zijn, nog steeds geen goede werkplek hebben. Ze werken op de bank of zitten aan de eetkamertafel. Door online je bureau te bestellen zorg je ervoor dat je een echte werkplek voor jezelf maakt. Je kunt je werk daar, bijvoorbeeld na 17.00 uur of in het weekend, gewoon laten liggen. Net zoals je op kantoor zou doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *