Geen categorie

Zes benodigdheden voor een thuiswerkplek

Door de komst van de coronapandemie in 2020 is ons dagelijks leven drastisch veranderd. Opeens moesten we zoveel mogelijk thuiswerken, mondkapjes dragen en afstand houden bij familie en vrienden. Iets dat niet gewend waren en daardoor een grote impact had op onze samenleving. Door de komst van de coronavaccins lijkt ons dagelijks leven weer op gang te komen. Naar verwachting mogen we straks zelfs allemaal weer naar kantoor. Toch zijn er mensen die liever thuiswerken en dat na de coronapandemie ook blijven doen. Hierdoor is het belangrijk om een fijne thuiswerkplek te hebben. Maar hoe realiseer je dit? In deze blog vertellen wij je welke zes benodigdheden noodzakelijk zijn voor een goede thuiswerkplek. 

1. Noise Canceling koptelefoon 

Je hebt vast wel gemerkt dat je tijdens het thuiswerken veel meer prikkels ervaart, dan wanneer je op kantoor bent. Om jouw werkzaamheden zo effectief mogelijk te kunnen blijven uitvoeren is een noise canceling koptelefoon zeker weten geen overbodige luxe. Hiermee kan je immers ongestoord en geconcentreerd blijven werken doordat alle omgevingsgeluiden worden gedempt. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je spelende kinderen in huis hebt! Daarnaast zorgt een noise cancelling koptelefoon er ook voor dat je geen gehoorschade oploopt. Je hoeft hiermee namelijk de muziek niet meer op een heel hoog volume te zetten om alles goed te kunnen horen. 

2. Een laptopverhoging 

De kans is groot dat jij iedere dag weer met je laptop aan de keukentafel zit. Dit is niet alleen heel slecht voor je rug, maar ook nog eens voor je nek. Om gezondheidsklachten te voorkomen, is het verstandiger om een laptopverhoging aan te schaffen. Hiermee staat jouw laptop direct hoger en hoef je niet meer elke keer een slechte houding aan te nemen. Bovendien kan je de laptopverhoging gemakkelijk meenemen naar verschillende ruimtes. Dit maakt het mogelijk om zowel aan de keukentafel als aan jouw Ahrend bureau te werken.  

3. Een goede bureaustoel 

Dit is misschien de meest voor de hand liggende optie, maar het komt nog ontzettend vaak voor dat er tijdens het thuiswerken geen goede bureaustoel aanwezig is. Door de hele dag op een keukenstoel te zitten, krijg je de verkeerde zithouding. Op de lange termijn heeft dit nadelige gevolgen voor jouw gezondheid, zoals rugpijn. Om dit te voorkomen is het te adviseren om een kwalitatief goede bureaustoel aan te schaffen. Vind je dit te duur? Dan kan je het overwegen om tweedehands kantoormeubelen te nemen. Deze meubels zijn afkomstig van kantoren en verkeren daarom nog in uitstekende staat. Zo weet jij zeker dat jouw nieuwe bureaustoel aan de juiste eisen voldoet. 

4. Een deskplanner 

Wist je dat je veel productiever bent als je werkt volgens een planning? Hiermee maak je namelijk gemakkelijk jouw werkzaamheden overzichtelijk en weet je direct wat er nog gedaan moet worden. Aan de hand hiervan kan je een takenlijst maken voor jouw werkdag om vervolgens alle taken af te strepen. Want zeg nou zelf: het is toch veel fijner om taken weg te strepen? 

5. Een tekentablet 

Wanneer je in de creatieve sector werkt als striptekenaar, grafisch ontwerper of als illustrator dan ligt een tekentablet natuurlijk standaard op jouw bureau. Dit is een goede vervanger voor de ouderwetse muis en zorgt ervoor dat jij gemakkelijk overal kan tekenen. Zelfs wanneer je aan fotobewerking doet dan komt een tekentablet zeker weten van pas.  

6. Planten 

Om elke dag weer vol energie aan het werk te gaan, is het belangrijk om jouw thuiswerkplek gezellig te maken. Dit doe je gemakkelijk door verschillende planten op jouw thuiswerkplek te installeren. Door de toevoeging van een urban jungle ziet het er niet alleen een stuk aantrekkelijker uit, maar wordt ook nog eens de lucht gezuiverd. Een echte win-win situatie als je het ons vraagt!  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *