Wespen bestrijden
Tips

Wespennest in of nabij je huis? Kies voor professionele bestrijding!

Wespen behoren zonder meer tot de minst geliefde dieren bij veel mensen. Dit komt simpelweg doordat ze op een irritante manier aanwezig kunnen zijn op het moment dat jij ontspannen in je tuin of op een terras wilt zitten. Een wespensteek is trouwens ook niet zonder gevaren. Als je allergisch bent voor wespengif dat daarbij in je huid wordt achtergelaten, dan kan dit zelfs fatale gevolgen hebben. Maar ook wanneer je geen allergie hebt leidt zo’n steek vaak tot forse zwellingen en huidirritaties. Hoe dan ook, als er plotseling erg veel wespen rond of zelfs in je huis zitten, dan kan het zijn dat er zich vlakbij een wespennest bevindt. Deze wespen bestrijden is dan niet iets waar je nog zelf aan kunt beginnen. Dit is namelijk ronduit gevaarlijk. Veel beter is om een deskundige wespenbestrijder in te schakelen, eentje die linksom of rechtsom ervoor zorgt dat de overlast snel voorbij is.

Specialisten

Op welke plekken komen wespennesten het vaakst voor?

Wespen bouwen hun nesten meestal tot halverwege de zomer. Dit doen ze dikwijls op goed beschutte plekken. Ook in of rond jouw woning of pand kan dit dus gebeuren. Op de volgende plekken komen deze nesten het vaakst voor: 

• Onder dakranden en dakgoten.
• In spouwmuren.
• In bijgebouwen die vaak minder goed geïsoleerd zijn. Denk hierbij aan tuinhuisjes, schuurtjes en garages.
• Op zolderverdiepingen.
• In de grond, in een struik, in een holle boom of onder een dikke tak van een boom.

Nu je dit weet, weet je ook wat je kunt doen om de kans op het ontstaan van een wespennest in jouw huis zo klein mogelijk te maken. Zorg er dus voor dat wespen niet zomaar naar binnen kunnen vliegen. Dit kan bijvoorbeeld door horren te plaatsen. Bijgebouwen goed isoleren en afsluiten en de spouwmuren met isolatiemateriaal vullen zijn ook acties die helpen.

Overlast