Tips

Welke type gordijnen zijn de beste keuze?

Je hebt besloten om gordijnen te nemen als raamdecoratie. Goede keuze! Gordijnen zijn eigentijds en verliezen bovendien nooit populariteit. Maar nu je de keuze hebt gemaakt om gordijnen te nemen, is het zaak om te kiezen voor het juiste materiaal. Dit is een lastige opgave, want welke kleur past bij jouw woon- of slaapkamer, welke type materiaal is het beste? Moeten de gordijnen zonwerend of doorschijnend zijn? Allemaal keuzes waar wij jou graag bij willen helpen. Lees gauw verder, want in deze blog lees je tips om een betere keuze te maken bij het kopen van gordijnen.  

Het type materiaal van de gordijnen 

Ten eerste is de stof van een gordijn belangrijk. Wil je een dikkere stof die het zonlicht niet toe laat in bijvoorbeeld de slaapkamer? Dan is het goed om voor een zonwerende stof te kiezen. In de slaapkamer adviseren wij om lichtdichte voering te nemen. Zo blijft het goed donker in je kamer. Bovendien zorgt een gewatteerde voering in de slaapkamer ook nog eens voor extra isolatie. Zeer handig als je bijvoorbeeld enkel glas hebt.  

De zomerse look 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wilt gaan voor een intieme sfeer. Dan is vitrage met overgordijnen een uitstekende optie. Dit creëert een warme sfeer en er zijn tegenwoordig veel moderne opties van vitrages verkrijgbaar. De ‘Ibiza-vibe’ is tegenwoordig ook helemaal hot. Hier zijn linnen gordijnen een perfecte match voor. Linnen gordijnen bestellen is dan ook een uitstekend advies als je kiest voor een zomerse look.  

Wat moet ik weten bij het aanschaffen van gordijnen? 

Naast het materiaal en het type gordijn, is het van belang dat je op de hoogte bent van de belangrijkste feiten die komen kijken bij de aankoop van bijvoorbeeld gordijnen op maat. Kies je voor gordijnen in de woonkamer? Dan adviseren wij om voor een dubbele plooi te kiezen. Zeker bij een kamer die hoger is dan drie meter is het namelijk zo dat er geen plooivorming meer over is aan de onderkant van jouw gordijn, dit geeft een lelijk beeld. Wij adviseren gordijnen in de woonkamer van A House of Happiness als je behoefte hebt aan een kwalitatief assortiment.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *