Tuin

Wat kun je allemaal maken met hout?

Hout wordt al eeuwen gebruikt als één van de voornaamste materialen in huizen, tuinen en andere gebouwen. Maar ook in boten en andere vervoersmiddelen. Tegenwoordig wordt hout ook voor veel andere zaken gebruikt, zoals voor bijvoorbeeld meubels in de tuin. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden met hout. Wat je er allemaal mee kunt doen, lees je in onderstaande blog!

Loungeset

Heb je een paar planken over? Dan kun je al gemakkelijk een leuke loungeset maken. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zorg ervoor dat de planken juist op elkaar zijn afgesteld en dat het ook van redelijke kwaliteit is. Je wilt niet dat het snel rot en dat bijvoorbeeld iemand er om heen zakt. Heb je niet zo veel hout ter beschikking? Dan is een klein bankje ook al leuk. Kleed het gezellig aan met wat kussentjes en dekentje en je hebt een knus plekje om te genieten van het laatste zonnetje.

Houten overkapping

Als je zelf een beetje handig bent met spullen in elkaar zetten en je hebt veel hout over, dan kun je een houten overkapping maken. Zo heb je een extra plek om onder te zitten. Is het te heet en wil je even van de zon ontsnappen? Dan is een houten overkapping een ideale uitkomst. Of wil je ‘s winters een gezellige winter barbecue houden? Dan ook! Hoe groter je hem maakt, hoe meer mensen er plaats kunnen nemen en hoe groter de meubels kunnen zijn die je eraan toevoegt. Een houten overkapping is een echte toevoeging aan je tuin. Denk je dat het te veel of te zwaar werk is om het zelf te doen? Kijk dan eens op de website van Tuinhoutcentrale.

Zandbak

Heb je kleine kinderen? Dan kan je van de houten planken een zandbak maken en deze in de tuin plaatsen. Het enige wat je nog hoeft te doen, is zand kopen. Je bent verzekerd van wat rust, aangezien je kinderen heerlijk spullen in de zandbak!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *