keukenblad
Wonen

Waarom zoveel mensen een graniet aanrechtblad willen hebben

Wist je dat het aanrechtblad in de keuken letterlijk van honderden soorten materialen gemaakt kan worden? Als je voor het eerst een keuken gaat verbouwen en het aanrechtblad zelf mag kiezen, dan is een graniet aanrechtblad misschien wel een optie. Graniet heeft namelijk veel voordelen en een goede reputatie.

Wat is graniet?

Graniet is een natuurlijk materiaal. Het is een materiaal dat bestaat uit mineralen die ook de de kleur van het graniet bepalen. Wanneer magma ondergronds stolt, dan ontstaat er graniet. Dit materiaal is dus een natuursteen waardoor elk product dat gemaakt is van graniet uniek is. Dat is natuurlijk wel leuk want daardoor lijkt jouw graniet nooit op dat van een ander. 

De reputatie van graniet

Dat unieke uiterlijk is een van de voornaamste redenen waarom mensen voor graniet kiezen. Het is een uniek materiaal om te zien maar al helemaal omdat niet een soort op de ander lijkt. Er zijn altijd lichte verschillen en je kunt er daardoor ook heel leuk variëren. Want veel mensen denken bij graniet aan een donkere kleur maar dat hoeft helemaal niet. Er zijn ook lichte soorten graniet om uit te kiezen die de keuken weer een veel lichtere uitstraling kunnen geven. Graniet  staat bovendien absoluut voor luxe. Veel mensen associëren het dan ook met luxe en ruim wonen. Vooral in grote villa’s en moderne keukens zie je donker graniet erg veel voorkomen.

keukenblad

De andere voordelen van graniet

Net als bijvoorbeeld composiet zal graniet amper slijten. Een gebrek aan slijtage is natuurlijk met name in de keuken een gigantisch voordeel. Dat komt doordat graniet uit een heel stuk steen is gemaakt en niet bestaat uit twee stukken die aan elkaar vast worden gemaakt. Het is verder ook nog krasbestendig. Het blijft dus heel lang mooi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *