Tips

Waarom Makita veel gekozen wordt door klussers

Ben je van plan om te gaan timmeren dan hoef je niet na te denken over welk merk gereedschap je wilt kopen. Makita is het beste merk op het gebied van elektrisch gereedschap. Door de lithium-ion batterijen gaan ze heel lang mee en hoef je ze niet vaak op te laden. Makita is erg bekend om zijn elektrische gereedschap en daarom ook heel erg geliefd bij de klanten omdat het een makkelijk gereedschap is zonder enige kabels. Zowel professionele als amateur klussers hebben baat bij een stuk gereedschap die altijd voor ze klaar staat. Doordat de accu’s uitwisselbaar zijn heb je vrijwel altijd een accu bij de hand die je in een Makita apparaat kunt gebruiken. Daarnaast hoef je bij het aanschaffen van een nieuwe boormachine, zaag of andere tool niet nogmaals de accu’s te kopen. Dit bespaart je enorm veel geld.

Geschiedenis van Makita

Velen jaar geleden begon Makita in Japan als een verlichtingsbedrijf en ging zo’n honderd jaar later in de elektronische gereedschap industrie. Om precies te zijn was het in het jaar 1915. Makita is dus meer dan een eeuw oud! Het rood met witte logo is een vertrouwd label voor de klanten die Makita al in het verleden hebben gebruikt. Je komt zelden een klusser tegen die van Makita afgestapt is op een ander merk. Andersom is dit wel het geval. Je hebt klussers die beginnen met andere merken en uiteindelijk toch kiezen voor Makita.

Het juiste merk om te klussen

Wanneer je iets wilt gaan kopen, denken mensen vaak eerst aan de prijs en kwaliteit. Klanten van Makita zijn erg tevreden over hun producten en wat Makita te bieden heeft. Er zijn veel andere merken in omloop om gereedschap van te kopen, maar mensen kiezen toch voor Makita omdat de ervaringen zo positief zijn. De keuze in gereedschap groot is en de kwaliteit zeker goed is.

Bij elke klus is goed gereedschap essentieel

Wanneer je gaat klussen, of het nu een schilderij ophangen is of een badkamer verbouwen, goed gereedschap hebben maakt het makkelijker en sneller. Nu kun je voor sporadisch een klusje doen ook met minder gereedschap toe, maar je zult merken dat bijvoorbeeld een keuken of badkamer aanleggen veel van je gereedschap vergt. Je accu’s moet je opladen, je boor- of zaag blad een keer vervangen en uiteraard je gereedschap schoon houden. Wanneer je veel klust of professional bent is je tijd veel waard. Wanneer je de klus sneller klaar hebt met een goede boor, cirkelzaag, afkortzaag of decoupeerzaag, dan is het je investering wel waard. En wist je dat goed gereedschap vaak een mooier resultaat geeft? Zo kan je een invalzaag met geleiderail kopen, daardoor is je zaagsnede kaarsrecht! Ideaal voor het zagen van een deur, kozijn, werkblad of ander oppervlak of materiaal dat kaarsrecht moet zijn.

Elektrisch gereedschap of handmatig gereedschap gebruiken?

Wanneer je twijfelt over de aanschaf van gereedschap, dit omdat de prijs toch wel hoog is, of omdat je het weinig gebruikt, dan kun je met een paar dingen rekening houden. Je kan kiezen voor handmatig gereedschap als het resultaat gelijk is. Moet je een rechte zaagsnede hebben, dan zal dit met een handzaag niet lukken. Moet je in een vorm zagen? Dan kun je niet zonder decoupeerzaag. Wil je door een tegel boren? Dat kan niet zonder diamantboor op een boormachine. Kortom, je hebt vaak gewoon elektrisch gereedschap nodig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *