Tips,  Wonen

Waarom kiezen voor infrarood verwarming

We zitten weer vol in de herfst en het duurt niet lang voordat de winter er aan komt. Dat betekent dat het kouder, natter en winderiger wordt buiten en we drukker bezig zijn met het verwarmen van het huis, dan het afkoelen van het huis. Waar we de afgelopen zomer een gigantische hittegolf hadden en heel veel mensen moeite hadden om het huis koel te houden, zullen mensen nu weer de verwarming een paar graden hoger doen of een warme trui aan trekken. Want de verwarming vaker en langer aandoen zorgt natuurlijk ook voor een hogere energierekening en is ook slechter voor het milieu. U kunt de verwarming helemaal uit doen en altijd een trui dragen, maar een andere optie is om een ander soort verwarmingssysteem te kiezen, namelijk infrarood verwarming. In dit artikel bespreken we waarom u kunt kiezen voor infrarood verwarming.

Makkelijke installatie

Wanneer u voor infrarood verwarming gaat dan hoeft u zich in elk geval geen zorgen te maken over een ingewikkelde installatie. Een infrarood verwarmingspaneel kan simpel en effectief worden geïnstalleerd. U kunt zelf bepalen hoeveel moeite u doet voor het wegwerken van de draad. Een infrarood paneel kan aan verschillende muren worden gehangen en heeft ook als voordeel dat het mooi opgaat in het design. Als u er echt iets bijzonders van wilt maken kunt u zelfs kiezen voor een infrarood paneel met een print erop. Op die manier heeft de verwarming een dubbele functie als kunst in uw woning.

Gelijkmatige verwarming

Het grootste voordeel aan infrarood verwarming is dat het een effectieve, gelijkmatige manier van verwarmen is. Bij een traditionele radiator ontstaan er namelijk luchtstromen waarbij de warme lucht boven de radiator opstijgt, zich langs het plafond door de kamer beweegt, weer afkoelt en naar beneden daalt om zich daarna bij de vloer weer richting de radiator te bewegen. Een dergelijke warmteverdeling is natuurlijk niet handig aangezien u zelf niet bij het plafond zit. Daarnaast verspreid een dergelijke luchtstroom ook nog eens sneller stof over de vloer. Het mooie van infraroodverwarming is dat het de mensen en objecten in de ruimte direct opwarmt, in plaats van de lucht.

Minder kosten

Doordat infraroodverwarming efficiënter is zult u over het jaar heen dus ook minder kosten hebben dan anders. Het is goed mogelijk om tot wel 30% op je energierekening te besparen. Als je geen infraroodpaneel aan je muur wilt hebben hangen is het ook een goede optie om te kiezen voor infrarood vloerverwarming.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *