deurvanger rvs
Wonen

Waarom een deurvanger niet mag ontbreken!

Ook in jouw woning of gebouw van je bedrijf mag een deurvanger niet ontbreken. Een deurvanger voorkomt namelijk veel irritaties, die je in het dagelijks leven tegenkomt. Bovendien zijn ze voor wel bijna elke deur geschikt en in diverse varianten leverbaar. Wij vertellen jou snel meer over een deurvanger!

De voordelen ervan

Er zitten verschillende voordelen aan een deurvanger. Ten eerste voorkomt het het dicht- en openslaan van deuren, waardoor de deur en sluiting langer meegaan en de buren er geen last van hebben. Ook is de deurvanger volledig geruisloos, waardoor je in alle rust en concentratie kan thuiswerken, lezen of studeren. De deur wordt automatisch dichtgetrokken met een bepaalde weerstand, waarmee je de deur ook weer opent. Bij zwaardere deuren zal je dus wel iets meer kracht moeten zetten om de deur te openen.

Ook als je kleine kinderen hebt is een deurvanger ideaal. Zo verkleind het de kans dat de vingers tussen de deur komen. Bij sommige deurvangers kan je zelfs de sluitsnelheid instellen, wat ideaal is bij scholen en gevangenissen en waardoor je flexibeler bent in de toepassingsmogelijkheden. De deur kan in iedere gewenste positie open blijven staan. Verder is de deurvanger niet heel opvallend en kan je er niet over struikelen, doordat je hem bovenaan de deur monteert. Als laatste is hij beschikbaar in diverse kleuren, zodat de deurvanger altijd bij jouw deur of interieur past.

Voor welke deuren?

Je hebt diverse deurvangers voor vrijwel alle deuren. Zo heb je deurvanger met een korte en lange haak. Een deurvanger met korte of lage haak is geschikt voor terugliggende deuren en met een lange of hoge haak is geschikt voor gelijkliggende en opdekdeuren. Een gelijkliggende deur is een deur waar het kozijn gelijk aan de deur ligt. Bij een opdekdeur valt deze gedeeltelijk op het kozijn en bij een terugliggende deur precies andersom, dus dat het kozijn uitsteekt. Daarnaast heb je ze met een bepaalde weerstand, bij Dictator van 20N tot 80N en bij Dulimex kan je dit zelf instellen of kiezen. Verder is de Dulimex deurvanger geschikt voor deuren met een deurbreedte van 1250 mm en maximaal gewicht van 100 kg.

Daarnaast heb je ook deurvangers voor binnen- en buitengebruik. Zo zijn er deurvangers in het wit, zwart, zilvergrijs of RVS. Een deurvanger wit, zwart en zilvergrijs is ideaal voor binnendeuren en kunnen in de kleur gekozen worden, die het beste past bij je deur en/of woning. Bepaalde Dictator deuropvangers zijn ook geschikt voor naar buitendraaiende deuren. Verder heb je nog een deurvanger RVS, die zeer goed geschikt is voor buitendeuren, vochtige ruimtes of ruimtes waar hygiëne van belang is. Hierbij kan je denken aan deuren in koelcellen, scholen, ziekenhuizen, restaurants, cafés, slachthuizen en tuinhuizen. De deurvanger RVS is dan ook zeker een aanrader voor in de zomer, zodat je een klapperende deur voorkomt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *