doorzichtige golfplaten
Wonen

Waarom doorzichtige golfplaten?

Golfplaten, je hebt ze vast wel is een keer voorbij zien komen. De golfplaten worden veel gebruikt op schuren en ook op boerderijen, ze worden ook veel gebruikt bij kassen. Voor kassen zijn de doorzichtige golfplaten perfect. De warmte van de zon kan dan de kas in, maar kan er niet meer uit. Door de golfplaten hoeven de kassen dus een stuk minder energie te gebruiken, en de platen zijn ook nog is goedkoop. Je hebt dan dus twee dingen opgelost door, alleen golfplaten. Het is niet alleen maar efficiënt voor de kassen, maar ook voor de schuren. Door de doorzichtige golfplaten komt er veel zonlicht binnen ,dit zorgt ervoor dat je eventueel geen lampen aan hoeft te zetten overdag. Golfplaten zijn ook relatief 

doorzichtige golfplaten

goedkoop, als je ze vergelijkt met dakpannen. Het alternatief voor dakpannen, zijn dan ook de golfplaten. Ze zijn ook erg gemakkelijk te installeren, daardoor kan iedereen het zelf installeren. Het is dus gemakkelijk en goedkoop, ideaal dus als dakpan alternatief.

Welke heb ik nodig?

Je kan eigenlijk iedere golfplaat gebruiken op je dak, zolang het dak maar een hoek van 7 graden heeft. Niet iedere golfplaat wordt gemaakt van hetzelfde materiaal, kijk dan goed wat voor jou voldoet aan je wensen. Je moet er ook voor zorgen dat de doorzichtige platen die je besteld, de juiste afmetingen hebben. Als de platen namelijk niet minimaal 15 cm laat overlopen, kan je ze niet goed genoeg bevestigen. 

Bedrijf of jij zelf?

De platen kan je laten installeren door een bedrijf, dat scheelt jou natuurlijk veel tijd en moeite. Het laten installeren kost dan misschien wat geld, maar je weet zeker dat het goed zit. Als een bedrijf het installeert heb je vaak ook garantie, dus ben je jarenlang verzekerd van een goed werkend dak. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *