Tips,  Wonen

Waar moet je op letten bij het kopen van dakraam rolgordijnen?

Misschien is klussen niet voor iedereen weggelegd. Maar een heleboel mensen houden wel van een verbetering aan hun huis. Naar mijn mening is de zolder vaak een ruimte in het huis die veel mensen vergeten om iets mee te doen. Vaak is de zolder donker, te klein, of veel te warm of koud. Met een klein beetje moeite kan je jouw zolder nieuw leven inblazen. Door te kiezen voor een mooie nieuwe set dakraam rolgordijnen kan je ervoor zorgen dat jouw zolder weer een mooie plek wordt in het huis. Ook mijn zolder was wel toe aan iets meer licht en iets minder kou. Daarom heb ik laatst een beetje onderzoek gedaan naar dakraam rolgordijnen. Uiteindelijk ben achter de belangrijkste punten gekomen die je goed moet controleren voordat je rolgordijnen koopt.

 

Kleur en afmeting

Allereerst moet je goed letten op de afmeting van de dakraam rolgordijnen. Veel websites hebben een breed assortiment, maar niet elk rolgordijn is in de perfecte maat en op voorraad. Vaak heeft een website wel overzichtelijke tabellen waarin je kunt zien welke maat jij moet hebben voor jouw rolgordijnen. Zelf heb ik een Velux dakraam. Dat betekent ook dat ik ook deze dakraam rolgordijnen wil hebben. Gelukkig hebben ze veel kleurkeuze. Naast de keuze voor de kleur en maat moet je ook letten op de functies van de rolgordijnen. Niet alle rolgordijnen zijn namelijk kwalitatief even goed en verschillen vaak in functie. Mijn rolgordijnen zijn verduisterend, vochtbestendig en hittebestendig. Allereerst vind ik het fijn dat deze dakraam rolgordijnen kunnen verduisteren. Maar het belangrijkste vind ik de vochtbestendigheid en de hittebestendigheid. De hittebestendigheid houdt veel warmte buiten, wat voor mij erg prettig is. In de zomer kan het erg heet worden op zolder. Daarnaast kan onze zolder erg snel vochtig worden. Het is namelijk een redelijk oud huis waar de isolatie niet meer perfect van is. Voor mij was vochtbestendigheid dus een eis.

 

Wat wordt het voor jou?

Hopelijk weet je nu iets meer over dakraam rolgordijnen. Deze rolgordijnen zijn een perfecte manier om nieuw leven in je zolder te blazen. Daarnaast is het ook een redelijk goedkope oplossing. Zoals je zag had ik wel wat eisen en ik verwacht dat jij deze ook zal hebben. Hopelijk heb ik je nu wat bekender gemaakt met de verschillende mogelijkheden van dakraam rolgordijnen. Als jij straks jouw zolder gaat aanpakken weet je in ieder geval goed waar je op moet letten.

  

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *