sleutels
Geen categorie

Waar is een slotenmaker in gespecialiseerd?

Het is je vast wel eens overkomen, je bent je sleutel kwijtgeraakt, je bent vergeten ze in je tas te doen of je hebt de sleutel in binnenkant deur laten zitten. Wanneer dit gebeurd komt een slotenmaker tot jouw redding! In dit artikel vertel ik je waar een slotenmaker in gespecialiseerd is.

Slot maken/vervangen

Eén van de meest voorkomende taken van een slotenmaker is dat hij/zij je kapotte slot kan maken of vervangen. Dit moet hij/zij doen wanneer je jouw sleutels kwijt bent of niet meer bij je sleutels kunt, doordat je jezelf bijvoorbeeld buitengesloten hebt.

Sluit- en hangwerk

Een slotenmaker is naast het maken/vervangen van sloten ook gespecialiseerd op het gebied van sluit- en hangwerk. Zo kan een slotenmaker je ook beschermen tegen diefstal of inbraak. Zo is kerntrekbeveiliging tegenwoordig en van de belangrijkste manieren om het risico op een inbraak te verkleinen. Het zo gehete kerntrekken is een inbraaktechniek waarbij een schroef in het cilinder wordt gedraaid. Vervolgens wordt met behulp van gereedschap de cilinder uit de deur getrokken. 

Kerntrekbeveiliging voorkomt het insteken van een schroef in de cilinder. Cilinders met kerntrekbeveiliging hebben een hard metalen bescherming voorin de cilinders. Mocht een inbreker een schroef in de cilinder willen schroeven, wordt deze glad gedraaid door de hard metalen bescherming. De gladde schroef krijgt geen grip op de cilnder. Het lukt dan niet om de cilinder uit de deur te trekken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *