Geen categorie

Verwachtingen woningmarkt Houten 2021

Wil je een huis kopen in Houten of ben je van plan om je woning te verkopen? Dan is het goed om te weten wat de verwachtingen voor de woningmarkt in de regio zijn. De vraag naar huizen is op het moment ontzettend groot. Hierdoor ligt de woningprijs ook een stuk hoger dan een aantal jaren geleden. Ben je benieuwd naar wat de verwachtingen voor dit jaar zijn? Lees dan verder!

De vraag naar woningen blijft naar verwachting toenemen

Op het moment is er al een enorm woningtekort. Dat verklaart ook waarom de woningprijzen zo hoog liggen. Naar verwachting blijft dit woningtekort de komende jaren toenemen. Men verwacht dat de gemiddelde woningprijs dit jaar met meer dan 10% zal stijgen ten opzichte van de prijzen van vorig jaar. Aangezien Houten een zeer geliefde woonplaats is, kunnen we ervan uitgaan dat de woningprijs ook in Houten flink zal stijgen. Als je van plan bent om een woning te kopen in deze omgeving, kun je het best zo snel mogelijk een makelaar uit Houten inhuren.

De hypotheekrente is nu wél erg voordelig

De woningen in Houten zijn de afgelopen jaren in waarde gestegen, net als in veel andere Nederlandse gemeenten. Op de website van Clavis Makelaar lezen we dat het woningtekort in Nederland tot in ieder geval 2030 waarschijnlijk blijft stijgen. De hypotheekrente is in 2021 bovendien zeer voordelig. We weten niet of de rente de komende jaren zo laag zal blijven. Dit kan dus een zeer goed moment zijn om een woning aan te schaffen.

De woningprijs in Houten ten opzichte van andere plaatsen

De woningprijs in Houten is relatief hoog ten opzichte van de gemiddelde woningprijs in Nederland. Echter, is de woningprijs normaal in vergelijking met omliggende gemeenten. As je van plan bent om in deze omgeving te gaan wonen, is Houten dus een uitstekende keuze. Houten is een plek met ontzettend veel voorzieningen en ook veel water en groen. Een mooie plek om te wonen dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *