Geen categorie

Verschillende soorten klokken

Wist u dat er veel verschillende soorten klokken zijn waaruit u kunt kiezen, afgezien van een wandklok of een digitale klok? Klokken waren een van de vroegste uitvindingen van de mens. Naarmate de technologie zich ontwikkelde, ontwikkelden ook onze klokken zich.

Afhankelijk van het ontwerp kan elke klok de tijd anders aangeven. Er zijn klokken met bepaalde kenmerken en mechanismen, terwijl andere antiek kunnen zijn.

We hebben een lijst samengesteld met klokken die u kunt overwegen als u op zoek bent naar een nieuw stuk om aan uw huis of kantoor toe te voegen.

Hoe vertellen klokken de tijd?

Om een klok te laten werken, heeft hij een hoofdstroombron nodig. Dit kan een batterij zijn of een stroomkabel. Om de tijd te meten, maken klokken gebruik van regelmatige cirkelvormige bewegingen. De cirkelvormige bewegingen gebruiken een bepaalde snelheid om de wijzers van de klok volledig rond de klok te laten bewegen. De wijzers (tellerkettingen) worden gebruikt om de seconden, minuten en uren aan te geven. Denk eraan dat niet alle klokken een secondewijzer hebben. Bij de meeste klokken kunnen de wijzers een tijd op de klok aangeven die voor iedereen gemakkelijk te begrijpen is.

De meest populaire soorten klokken zijn alarm, analoge, slinger, grootvader, mechanische, en digitale klokken. Ook wandklokken en jubileumklokken zijn zeer populair.

1. Alarm

De wekker is ontworpen om mensen op een specifiek gekozen tijdstip te waarschuwen. Wekkers hebben als voornaamste functie iemand te wekken na een dutje of een nachtje slapen, maar ook om herinneringen op te halen voor gebeurtenissen of activiteiten. De meeste wekkers maken gebruik van een specifiek geluid, terwijl andere zowel een geluid als een trilling gebruiken. Sommige nieuwere wekkers kunnen iemand zelfs waarschuwen als hij in een lichte slaap is.

Om het geluid van uw wekker uit te zetten, drukt u op een knop die zich normaal bovenaan bevindt. Sommige wekkers schakelt zichzelf uit als ze te lang blijven lopen, wat een nadeel kan zijn voor iemand die moeite heeft met wakker worden en dwars door zijn wekker heen kan slapen. Sommige nieuwere versies van de wekker hebben zelfs radio-ontvangers die uw radio kunnen instellen om het alarm te zijn in plaats van een specifiek geluid.

2. Grootvader

Als u op zoek bent naar een klok met een groter formaat en een oude stijl, dan is de grootvaderklok precies wat u zoekt. Grootvadersklokken zijn een van de grootste klokken die er zijn voor wie iets traditioneler wil. Met zijn slingermechanisme vergrendeld in de toren van de klok, is deze klok ook vrijstaand.

In de hoogte kan de grootvaderklok tot twee en een halve meter hoog staan en hij is in veel huizen of herenhuizen te vinden. De grootvaderklok heeft een klassiek ontwerp waar veel mensen naar op zoek zijn als ze de aantrekkingskracht van hun huis willen vergroten. Als u op zoek bent om deze klok te kopen, kunt u in staat zijn om een deal te slaan op een antieke of vintage winkel. Uw grootvaderklok kan tot vijftien jaar meegaan voordat er interne problemen ontstaan. U moet uw interne onderdelen laten oliën om de vijf jaar of zo bij te houden op het onderhoud.

Als u overweegt de binnenkant van de klok zelf te oliën, raad ik u aan dit door een expert te laten doen. Je wilt niet het risico lopen dat je klok helemaal beschadigd raakt. Om de klok te oliën, moet u de wijzerplaat en de wijzers verwijderen voordat u ook maar één druppel aanbrengt. De olie zal de hoeveelheid wrijving die de klok heeft minimaliseren, dus dit is niet ideaal voor een doe-het-zelf project.

Tip: Witte Klok Kopen | Grote Witte Wandklokken Collectie

3. Koekoek

Koekoeksklokken zijn andere traditionele klokken die soms in huizen te vinden zijn. Ze zijn een leuke manier, vooral voor kinderen, om te leren hoe de tijd af te tellen, omdat ze zo veel kind-achtige functies hebben. In plaats van op deze klok te kijken om de tijd te zien, kun je in plaats daarvan naar een koekoek luisteren. Zoals de naam al zegt, hoor je elke keer dat de klok het uur slaat een koekoeksgeluid.

Een ander uniek kenmerk is het deurtje van de koekoeksklok. Het deurtje gaat automatisch open en de vogel komt tevoorschijn. Het mechanisme van de koekoeksklok is dat wanneer de klok het uur slaat, de vogel tevoorschijn komt, en dan weer teruggaat in het deurtje. Als het bijvoorbeeld 9 uur is, springt de vogel negen keer in en uit. Bij sommige koekoeksklokken kun je het geluid ook uitzetten, maar hoe leuk zou dat zijn?

Uitgelicht: Grote klok kopen met garantie – Grote wandklokken

De wijzerplaten van de koekoeksklok zijn klein met Romeinse cijfers aangeduid. Dit is een uniek ontwerp dat zeker de aandacht van uw gasten zal trekken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *