Makelaar,  Wonen

Uw woning verkopen tijdens de coronaperiode? Vergeet hier niet op te letten

Bent u van plan binnenkort te verhuizen en uw huidige woning te koop te zetten? Dan zijn er momenteel – vanwege het coronavirus – wel een aantal extra zaken om op te letten. Voornamelijk wanneer er een bezichtiging plaats vindt. In dit artikel leggen we u daarom meer uit en geven we wat tips om rekening mee te houden.

De huizenmarkt

Ondanks dat corona natuurlijk effect heeft gehad op enorm veel dingen, is de huizenmarkt stabiel gebleven. Sterker nog, de huizenprijzen zijn enorm gestegen de laatste tijd, en dus is het nu een perfect moment om uw huis te verkopen. Houd er echter wel rekening mee dat wanneer u van plan bent een ander huis terug te kopen, dit natuurlijk ook een stuk duurder zal zijn dan een aantal jaar geleden.

huis verkopen tijdens corona

Een bezichtiging tijdens corona, waarmee moet u rekening houden?

Waar corona echter wel degelijk een effect op heeft, is natuurlijk een bezichtiging. Vanwege de huidige maatregelen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen.

Ten eerste is het belangrijk goede maatregelen te treffen voorafgaand aan de bezichtiging. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de deuren alvast openzet, zodat niemand de deuren op en dicht hoeft te doen. Daarnaast is het belangrijk om genoeg tijd tussen bezoekers over te houden. Mocht een bezichtiging dan uitlopen, heeft u nog genoeg tijd voordat de volgende mensen komen, en zijn er niet te veel mensen in uw huis. Vraag verder aan de bezoekers om goed hun handen te wassen voor ze komen en niet te komen als ze corona symptomen hebben.

Tijdens de bezichtiging is het natuurlijk belangrijk om afstand te houden. Mochten u of de makelaar het fijn vinden, kunt u de bezoekers vragen om een mondmasker te dragen. Verder kunt u hen als ze binnenkomen vragen om hun handen te ontsmetten.

Heeft u meer vragen over het verkopen van uw huis tijdens corona? Neem dan contact op met een makelaar, bijvoorbeeld via https://www.makelaarandre.nl/.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *