Geen categorie

Tips voor een betere nachtrust

Plafonddienst, een term die steeds vaker gebruikt wordt. Plafonddienst houdt in dat iemand in bed ligt maar niet in slaap kan vallen. Die gene staart als het ware naar het plafond, vandaar de term plafonddienst. Wij erkennen hoe vervelend het is om te willen slapen maar niet in slaap te kunnen vallen. Je ziet het steeds later worden op de klok en je denkt aan het moment dat je wekker afgaat. Elke minuut niet in slaap vallen is een minuut minder slaap. Je hebt je slaap nodig om de volgende dag weer scherp te zijn op je werk. Juist deze manier van denken houdt je wakker. Wij hebben de oplossing voor deze slaap breker en andere oorzaken tot slaap gebrek op een rijtje gezet. Slaap lekker!

Maak je hoofd leeg voordat je gaat slapen

Zoals wij net al beschreven is het moeilijk in slaap vallen wanneer je hoofd niet leeg is. Je maakt je zorgen om het feit dat je niet kunt slapen of je neemt de stress van de vorige en volgende dag met je mee naar bed. Wij raden aan om voordat je gaat slapen je hoofd leeg te maken met behulp van meditatie. Je hebt hier verschillende apps voor waarmee je al in 10 minuten met een gerust gevoel je bed in stapt. Wanneer je dit nog nooit hebt geprobeerd is dit zeker het proberen waard!

Blijf niet onder die dekens liggen als iets je dwars zit

Je kent het wel, je moet plassen maar denkt ik blijf hier lekker liggen en ik plas morgen wel. Tot je een half uur later toch gaat omdat het niet meer te houden is. Of die mug die je dwars zit maar die je de volgende dag wel even opzoekt. De hele nacht slaap je gebrekkig omdat je overal jeuk hebt. Blijf je liever warm onder de dekers liggen? Het is in Nederland nog niet heel normaal maar denk eens aan een klamboe kopen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *