renovlies behang
Tips,  Wonen

Tips voor de mooiste en meest unieke muren

Het is zover, je gaat verhuizen of je kamer verbouwen. Natuurlijk moet je je kamer inrichten en naar wens maken. Dit begint bij de muren. Je muren hebben een groot aandeel in de stijl van de kamer en kunnen heel wat sfeer creëren. Het liefst wil je hier niet te veel geld aan besteden, maar wil je wel dat het resultaat mooi is natuurlijk. Hoe doe je dit dan?

Muren behangen

Iets waar je waarschijnlijk al vaak over hebt gehoord is behang. Behang is iets van jaar en dag en is nog steeds erg populair. In tegenstelling tot verf, kun je met behang hele mooie designs of kleuren op de muur toveren. Het effect van behang is gewoonweg erg apart en mooi. 

Behang komt in rollen en wordt in vellen op de muur aangebracht. Het blijft zitten door middel van speciale lijm. Tegenwoordig is renovlies behang een erg populaire behangsoort. Met renovlies behang zorg je er namelijk voor dat de muren helemaal vlak worden, zonder putjes, gaatjes of scheuren. Je kunt het zien als een soort stucwerk, alleen heb je niet te maken met het vele werk dat bij stucen komt kijken. Met behang maakt je uw slaapkamer pas echt uniek!

Muren verven

Naast het behangen van de muren kun je er ook voor kiezen om de muren te verven. Verven kost minder tijd, maar het resultaat is vaak ook simpeler dan behang. Echter, als je in een creatieve bui bent, kun je er met verf ook wat moois van maken. Het voordeel is dat je met een kwast en een potje verf uit de voeten kunt. Ook als er ooit vlekken op de muren komen, kun je dit even bij-kwasten en klaar is kees. Let wel, als je het professioneel wil aanpakken, kun je beter eerst de oneffenheden in de muur aanpakken en een grondlaag aanbrengen, voordat je de verf aanbrengt. Succes!