houten tafel op maat
Wonen

Tips voor de aanschaf van een houten tafel

Een houten tafel op maat laten maken en kopen heeft veel interessante voordelen te bieden. Houten tafels zijn stijlvol, duurzaam en ze zijn in allerlei vormen en soort verkrijgbaar. Maar als je een geschikte houten tafel zoekt voor je woonkamer of de eetkamer, wat zijn dan de belangrijkste punten van aandacht? In dit blog geven we je enkele praktische tips die je helpen om een stoere en perfecte passende houten tafel aan te schaffen!

houten tafel op maat

Zorg voor een houten tafel op maat

Een van de eerste punten om goed op te letten als je een tafel van hout wilt kopen, zijn de afmetingen van de tafel. Een houten tafel op maat kopen is van belang, omdat je de ruimte waar de tafel wilt plaatsen optimaal moet kunnen gebruiken. De betreffende kamer of ruimte moet niet te vol gepakt worden, maar tegelijk moet de tafel groot genoeg zijn om praktisch gebruikt te kunnen worden. Meet daarom de kamer goed op en bepaal welke hoogte, lengte en breedte voor jou ideaal zijn.

Denk na over de houtsoort van de tafel

Tafel gemaakt van natuurhout zijn er in allerlei varianten, die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben. Bepalend voor de sfeer en uitstraling is vooral de houtsoort die je kiest. Zo kun je besluiten om een eikenhouten tafel te kopen. Deze zien er erg gezelligen sfeervol uit en zijn sterk en robuust. Wil je een nog sterke tafel? Dan is een tafel van hardhout – zoals cambara of robinia – een prima optie. Je betaalt dan wel meer voor de tafel dan als je kiest voor zachthout, zoals vurenhout of steigerhout.

De vorm van de houten tafel

Tafels van hout zijn tegenwoordig op maat te maken en in allerlei vormgevingen verkrijgbaar. Zoek je een tafel voor in de woonkamer waar bijna alles vierkant of rechthoekig is? Dan kan een ronde salontafel de eentonigheid in de woonkamer helemaal doorbreken. Andersom is een rechte en langwerpige tafel ideaal om als eetkamertafel te gebruiken. Een andere fraaie optie die steeds populairder wordt is een boomstamtafel laten maken. Deze tafels zijn echte sfeerverhogende meubels die in elk interieur snel opvallen en voor extra intimiteit zorgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *