Tips,  Wonen

Tips bij het inrichten van je woonkamer

Ben je uitgekeken op je woonkamer en is ie toe aan wat vernieuwing, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Inrichten is niet zo makkelijk als het lijkt. In dit artikel geef ik je een aantal handige tips waarmee je weer van je woonkamer gaat houden. Lees snel verder!

Het creëren van een geheel

Veel mensen die bezig zijn met de inrichting van hun woonkamer, vinden het lastig om een geheel te creëren. Om een goede samenhang te creëren kan het verstandig zijn om vooraf een moodboard te maken. In het moodboard kun je kleuren, verschillende stofjes en vloerstaaltjes verwerken.

Laat je woonkamer groter lijken

Wil je optisch meer ruimte creëren in je woonkamer? Een belangrijke tip om je kamer groter te laten lijken is het gebruik van lichte kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor wit, gebroken wit of een natuurlijke lichte tint. Als je kiest voor het tegenovergestelde en donkere kleuren als zwart of bruin gebruikt, dan creëer je juist optisch minder ruimte.

Laat je inspireren door de laatste meubeltrends

Als je bent uitgekeken op je woonkamer, dan kan het slim zijn om je interieur eens een opfrisbeurt te geven. Laat je inspireren door de laatste trends door een kijkje te nemen op social media, op verschillende woonblogs of ga eens langs bij een woonwinkel bij jou in de buurt. Kies je voor een trendy, ronde salontafel of voor een mooi landelijk dressoir?

Een hoekbank of tóch een rechte bank?

Of je het beste voor een hoekbank of tóch voor een rechte bank kunt kiezen, is vooral afhankelijk van de grootte van de ruimte. Als je over een ruime woonkamer beschikt, dan kan het verstandig zijn om voor een hoekbank te gaan. Een hoekbank neemt relatief veel ruimte in beslag en past daarom beter in een ruime woonkamer dan in een compacte woonkamer.

Op zoek naar meer tips voor jouw woonkamer of een plek waar je meubels volgens de nieuwste woontrends kunt kopen? Klik hier en laat je inspireren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *