Tips,  Wonen

Tapijttegels leggen? Zo doet u het zelf!

Bent u van plan een nieuwe vloer in huis te nemen en heeft u voor tapijttegels gekozen? Dan moeten deze natuurlijk ook nog gelegd worden. Nu kunt u hier iemand voor inschakelen, maar u kunt ook geld besparen door het zelf te doen. In dit artikel vertellen wij u hoe u zelf tapijttegels kunt leggen.

Ondervloer

Het is belangrijk dat de vloer waar u de tapijttegels oplegt egaal, stroef, stofvrij en droog is. Is dit niet het geval, dan dient u een ondervloer onder de tegels te leggen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een ondervloer te nemen voor extra comfort of een betere geluidsdemping.

Weet u niet zeker of de ondergrond waar u de tegels op wilt liggen geschikt is, of twijfel u over de soort ondervloer die u wilt nemen? Dan is het altijd het handigst om contact op te nemen met een aanbieder van tapijttegels, zoals Van Heugten Tapijttegels.

tapijttegels leggen

Benodigdheden

Daarnaast is het belangrijk dat u alle benodigdheden van tevoren in huis haalt. Wanneer u zelf tapijttegels gaat leggen, heeft u de volgende dingen nodig:

  • potlood
  • dubbelzijdig tape
  • rolmaat
  • stanleymes
  • krijt
  • spatlijn

Opmeten

Dan is het moment daar om de tapijttegels daadwerkelijk te gaan leggen. Voordat u hiermee begint, is het echter belangrijk om alles wat opgemeten moet worden alvast te meten. Omdat u tapijttegels vanuit het midden van de kamer maar de randen toe legt, begint u met het zetten van twee lijnen, die elkaar in het midden van de kamer kruisen. Hiervoor gebruikt u de spatlijn.

Om te controleren of u de lijnen juist heeft gezet, kunt u de volgende berekening nagaan: zet op de ene lijn 90cm uit, en op de andere lijn loodrecht daarvan 120cm. De denkbeeldige lijn die de punten met elkaar verbindt, moet exact 150cm zijn. Zo weet u dat u de lijnen loodrecht op elkaar heeft gezet.

tapijttegels leggen

Tapijttegels leggen

Begin met het leggen van één tegel, op een plek waar de lijnen elkaar kruisen. Maak deze met dubbelzijdig tape vast aan de grond. Vervolgens kunt u de andere tegels strak tegen de vorige aanleggen, waardoor u van binnenuit naar de muren toewerkt.

Bent u bij de wanden aangekomen? Dan is de kans groot dan u een stuk van een tegel nodig heeft om het gat tussen de vorige tegel en de wand op te vullen. Om het makkelijkst het juiste formaat af te snijden, legt u een tapijttegel op de vorige tegel (die dus niet helemaal tegen we wand aanligt), en tekent u een lijn waar de tegel afgesneden moet worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *