Geen categorie

Steigerhout voor al uw projecten

Al jaren is dit houtsoort razend populair, in ieder huishouden kom je wel iets tegen wat van steigerhout gemaakt is. Steigerhout is geen officieel houtsoort, zo wordt het enkel genoemd. Steigerhout is gemaakt van vurenhout, dit zorgt er voor dat het goed bewerkbaar is. Zo kun je elk project realiseren! Meer informatie? Kijk eens de website van Houtensteenhandelkortenhoef.nl.

Meubelen

Banken, tafels, bedden, kasten: alles wordt van steigerhout gemaakt. Steigerhout zorgt voor een robuuste uitstraling. Het hout is niet perfect: er zitten naden en soms scheuren in. Een voordeel hiervan is dat krassen en butsen niet opvallen. Hoef je je daar geen zorgen over te maken! Daarnaast is steigerhout in verhouding goedkoper dan bijvoorbeeld hardhout. Dus, nog leuker om je eigen meubels te maken.

Onderhouden

Veel tuinmeubelen worden gemaakt van steigerhout. Het is erg belangrijk om uw steigerhout te onderhouden, zodat het extra lang mee gaat. Door uw tuinbank te behandelen met een speciale steigerhoutbeits, kan hij het winterse weer beter aan. Daarnaast is het goed om de meubelen droog te zetten: dit voorkomt schade door vocht. Voor binnen meubels is beitsen niet nodig. Zorg voor gebruik wel dat de meubels schoongeborsteld en schoongemaakt zijn, zo krijg je de stof er goed uit.

Klussen

Nu het voorjaar weer voor de deur staat, is de tijd van klussen weer aangekomen. Bij een houthandel nabij Almere is er een ruim aanbod aan hout. Mocht je direct door willen pakken, kun je ook de rest van de tuin aanpassen. Naast het timmeren van meubels kun je bijvoorbeeld een insectenhotel, plantenbak of zelfs een hele buitenkeuken bouwen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *