Wonen

Stappenplan voor als je meubels gaat kopen

Als je nieuwe meubels nodig hebt, dan staat je een zware taak te wachten. Niet iedereen is een getalenteerde interieur designer die exact in het hoofd heeft hoe het moet worden. Sterker nog, de meeste mensen hebben wat hulpmiddelen nodig om zich een goed idee te vormen van wat wel kan en wat niet. Gelukkig is er genoeg wat je kunt doen om zelf een schitterend interieur samen te stellen en daar de juiste meubels bij te zoeken. Dit stappenplan helpt je bij de voorbereidingen en zorgt ervoor dat je optimaal voorbereid de meubelzaak binnen stapt.

1. Een moodboard maken voor je meubels

Het begint met het ordenen van je gedachten. Je weet waarschijnlijk exact wat je wel en niet mooi vindt, maar of alles wat je mooi vindt wel bij elkaar past, dat is veel moeilijker in te schatten. Een moodboard is een verzameling van plaatjes en ideeën die bij elkaar horen, bijvoorbeeld omdat ze dezelfde kleur hebben of in dezelfde stijl zijn uitgevoerd. Het is een goed idee om meerdere moodboards te maken en daar dan je favoriet uit te kiezen. Ga in de weer met programma’s zoals Pinterest en maak een digitaal moodboard. Neem hier goed de tijd voor en nadat je klaar bent weet je exact wat je met je kamer gaat doen.

2. Bepaal de plaatsing en de afmetingen

Of je nu één meubelstuk gaat kopen of meerdere, het is belangrijk dat de afmetingen kloppen. En ook dat is lastig in te schatten van alleen een productomschrijving en een plaatje. Daarom maak je een tekening op maat van de kamer waar het meubelstuk in moet komen. Vervolgens bepaal je wat de maximale- en minimale afmetingen van de meubels mogen zijn. Zie je een meubel die je mooi vindt, teken deze dan ook op schaal uit en knip hem uit. Je kunt hem dan in je tekening leggen en rondschuiven om te zien wat de beste plek is en of alles past. Doe dit met al de meubels die je wilt kopen en je bepaalt gemakkelijk de beste inrichting. Zo kun je zien of die extra poef of dat extra kastje past of dat het daar te vol van wordt.

3. Een vergelijking van kwaliteit

Nadat je een moodboard en tekening gemaakt hebt, weet je waarschijnlijk al wel welke meubels, ontwerper en winkel je voorkeur heeft. Nu ga je de selectie nog kleiner maken door deze te vergelijken op kwaliteit. Je leest recensies door over het merk en de verkoper. Zorg ervoor dat je deze op een onafhankelijke website bekijkt en je krijgt een goed idee over hoe het is om deze meubels te bezitten. Een goede garantieregeling is ook een bewijs van kwaliteit. Als laatste lees je recensies en informatie door over de verkoper van de meubelen.

Nu weet je welke meubels je wilt hebben en waar je deze het beste kunt kopen. Het enige wat je nog moet doen is de winkels bezoeken. Neem daarom eens een kijkje op https://www.nancyhomestore.nl/.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *