Wonen

Slimme verlichting: Dit zijn enkele voordelen

Er zijn genoeg redenen te verzinnen om voor slimme verlichting te kiezen. Maar ken je ook de voordelen van smart lampen? Zo zijn slimme Philips hue lampen niet alleen leuk omdat ze aan je eigen wensen kunnen worden aangepast, maar ze zorgen ook voor veiligheid, comfort en energiebesparing. Wanneer je nog niet bent overgestapt naar slimme verlichting wordt het echt tijd om dit te doen. 

Veiligheid met slimme verlichting

Met slimme verlichting wordt de veiligheid in je huis vergroot. Vraag je je af hoe dit precies werkt? Slimme verlichting bedien je namelijk vanaf je smartphone of tablet, waar en wanneer je maar wilt. Door lampen in te schakelen als je niet thuis bent, lijkt het alsof er toch iemand in huis is. Dit heeft een inbraakpreventieve werking en zorgt landelijk voor dalende inbraakcijfers. Een inbreker komt niet snel in de verleiding om een ​​huis binnen te gaan wanneer de lichten aan zijn. Met een tijdschema op je smart verlichting zorg je voor extra zekerheid. Je lampen hoef je dan niet zelf in te schakelen dit gebeurt automatisch. In de app die bij het merk lampen hoort maak je eenvoudig schema’s aan. 

Effectief energie besparen

Slimme verlichting is niet alleen energiezuinig omdat het LED is. Het is ook nog eens energiezuinig omdat ze naar wens dimbaar zijn en geautomatiseerd kunnen worden. De lichtintensiteit is per lamp in te stellen. Dit betekent dat niet elke lamp altijd op 100% hoeft te branden. Hoe lager de lichtintensiteit, hoe lager het energieverbruik. Zo bespaar je ook nog eens op de energiekosten en verleng je de levensduur van de slimme lampen. Naast de dimbaarheid van de slimme lampen is slimme verlichting ook nog eens energiezuinig doordat je ze overal aan en uit kunt zetten. Vergeet je een keer je lampen uit te doen, dan schakel je ze eenvoudig uit via je smartphone.

Meer kleuren en variaties

Tegenwoordig zijn er veel slimme lampen te vinden in allerlei variaties. Koop bijvoorbeeld een Philips hue spot gu10 met 16 miljoen kleuren en combineer met vintage verlichting. Er is veel mogelijk met smart verlichting en in de toekomst zullen de mogelijkheden blijven groeien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *