Geen categorie

Sleutel zit vast in het slot, wat nu?

Uw sleutel zit vast in het slot? Duw, trek, er is geen manier om de sleutel uit het slot te halen. U probeert het opnieuw… maar uw sleutel blijft vastzitten in het slot. De sleutel zit muurvast. Wat moet u nu doen?

Uw sleutel zit vast – mogelijke oorzaken

Er zijn veel redenen waarom uw sleutel in het slot blijft vastzitten. De meest voorkomende redenen zijn: de sleutel is afgebroken, het slot is geblokkeerd of de sleutel zit vast in de slotcilinder.

Een afgebroken sleutel

Een veel voorkomende oorzaak waarom een sleutel vast zit in het slot, is omdat de sleutel in het slot is afgebroken. Als u te veel kracht gebruikt bij het openen van het slot, kan de sleutel breken. Een afgebroken sleutel uit het slot halen niet eenvoudig. Maar u kunt proberen superlijm te gebruiken om de beschadigde sleutel te verwijderen.

Een geblokkeerd slot

Versleten sloten, een afgebroken of beschadigde sleutel, of een sleutel aan de binnenkant van het slot kan ervoor zorgen dat het slotmechanisme niet meer naar behoren functioneert en dat het slot blokkeert. Wanneer u uw sleutel dan in het slot steekt, dan blijft de sleutel in het slot vastzitten.

De sleutel zit vast in de cilinder

Het kan ook zijn dat de sleutel vastzit in de cilinder omdat deze kapot is. Het cilinderslot bestaat uit verschillende onderdelen. Als een van de onderdelen vast komt te zitten, kan de sleutel in het slot niet worden gedraaid. Als de cilinder niet meer werkt of vastzit, moet het slot worden vervangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *