Geen categorie

Simpele tips voor een mooiere tuin

Een mooie tuin hoeft geen ingewikkeld verhaal te zijn. Veel mensen die niet persé een passie hebben voor tuinieren maken zich zorgen dat als ze heel veel bloemen en planten in de tuin hebben, ze continue bezig gaan zijn met het onderhouden van de tuin. Maar dit is niet waar. Het is een heel goed mogelijk om een prachtige tuin te hebben zonder dat je continue met het onderhoud bezig bent. Daarnaast zul je van een groen en mooie tuin ook meer genieten in de zomer. Zeker de afgelopen zomer waar we door de pandemie veel thuis waren, was een leuke tuin om in te relaxen geen overbodige luxe. In dit artikel bespreken we simpele tips voor een mooiere tuin.

Houten tuinhekken

Veel mensen hebben tuinhekken van staal en een stenen schutting. Een goede manier om je tuin natuurlijker te maken is door deze hekken te vervangen met houten hekwerk. Dergelijke hekken kosten ook bijna geen onderhoud maar geven je tuin wel meteen een meer natuurlijke uitstraling.

Plant veel bloemen en planten

Maak een stuk grond vrij in de tuin en plaats hier een goede hoeveelheid planten en bloemen. Je kunt heel simpel een mooie zadenmix strooien en voor je het weet heb je een prachtig stuk natuurlijke tuin waar je van kunt genieten als deze in bloei staat. Aangezien het veel regent in Nederland kost zo’n stuk groen helemaal niet zoveel werk. Je kunt het beste gewoon de natuur het werk laten doen. Alleen in de lente is het handig om het afval van de winter even op te ruimen.

Hangmat en relaxhoek

Om echt van je tuin te genieten kun je natuurlijk het beste er een fijne relaxhoek creëren. Denk eraan om een lounge set aan te schaffen met fijne weerbestendige kussens. Als je echt dat tropische gevoel wilt creëren in je tuin dan is het een idee om ook een hangmat op te hangen. Natuurlijk wordt een hangmat traditioneel gezien opgehangen tussen twee bomen. Maar als je geen bomen in de tuin hebt waartussen je de hangmat kunt ophangen dan zijn er ook hangmatten te koop die een standaard hebben. Het leuke aan zo’n hangmat is dat je hem op een regenachtige dag ook kunt opzetten in de huiskamer.

Dieren in de tuin

Door meer groen in de tuin te hebben zul je waarschijnlijk ook meer dieren in de tuin krijgen. Het is ontzettend leuk als je een boom plant of een heg hebt en vogeltjes daar uiteindelijk een mooi nestje bouwen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *