Kei Gaaf
Geen categorie

Restaurant keuken inrichten? Hier moet je op letten

Het inrichten van een restaurant keuken is geen gemakkelijke opgave. Je moet namelijk met flink wat zaken rekening houden. Zo is het allereerst belangrijk dat je voor de juiste apparatuur kiest. Hier houdt het niet bij op, want je moet ook goed nadenken over de indeling. De mensen die in de keuken werken, moeten hun werk immers makkelijk en veilig uit kunnen voeren. Vind jij het ook lastig om een begin te maken met de inrichting? Wij helpen jou hier een handje bij. In deze tekst vertellen we je waar je op moet letten bij het inrichten van een restaurant keuken.

Het begint met de juiste indeling
Wanneer we het over een keuken inrichting hebben, denk jij waarschijnlijk direct aan de apparatuur. Keukenapparaten zijn inderdaad onmisbaar in een restaurant keuken, maar toch is dit niet het eerste waar je op moet letten. Nee, want de indeling is namelijk nog belangrijker. Door voor de juiste indeling te kiezen, wordt het een stuk makkelijker om in de keuken te werken. Zet een restaurant keuken daarom altijd zo ruim mogelijk op, zodat keukenpersoneel elkaar niet in de weg loopt. Te ruim is overigens ook niet goed, want het is niet handig om telkens grote afstanden af te leggen bij het bereiden van maaltijden. Maak daarom altijd een plattegrond van jouw keuken. Op deze manier kom jij ongetwijfeld tot de juiste indeling.

Kies voor de juiste apparatuur
Weet je inmiddels hoe je jouw restaurant keuken in gaat delen? Dan wordt het de hoogste tijd om op  zoek te gaan naar de juiste apparaten. Dit is geen gemakkelijke opgave, want je hebt tegenwoordig nogal wat te kiezen. Heb je reeds een menukaart opgesteld? Pak deze er dan bij. De menukaart kan jou namelijk helpen om te bepalen welke apparaten jij nodig hebt. Wanneer er veel vlees op het menu staat, mag een bakplaat niet ontbreken. Naast vlees serveer je ongetwijfeld ook groente(n) bij de verschillende gerechten. De bereidingstijd van sommige groenten is alleen behoorlijk lang. Toch kan het een stuk sneller. Hoe? Met een combi steamer. Met dit apparaat bereid jij groenten en andere etenswaren binnen een handomdraai.

Denk aan de hygiëne
Bij het inrichten van een restaurant keuken ligt de nadruk vaak op de indeling en de juiste apparatuur. Logisch, want keukenpersoneel moet makkelijk en snel kunnen werken in de keuken. Maak alleen niet de fout je volledig te focussen op de praktische kant. Je moet namelijk ook rekening houden met de hygiëne. Zo worden er binnen de horecabranche bepaalde eisen gesteld met betrekking tot hygiëne in een restaurant keuken. Kies daarom niet alleen voor apparaten die makkelijk in gebruik zijn, maar die je ook eenvoudig schoon kunt maken. Dit geldt uiteraard ook voor het overige meubilair en de vloer- en wandbekleding in de keuken.

Kijk niet alleen naar de prijs
Het opstarten van een restaurant brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Je moet immers niet alleen de keuken inrichten, maar ook het eet- en drinkgedeelte. Daarom wil jij mogelijk besparen op keukeninrichting. Dat kan, maar verstandig is het niet altijd. Een goed keukenapparaat kost nou eenmaal (veel) geld. Je kunt tegenwoordig ook tweedehands apparaten kopen, maar deze functioneren niet altijd even goed. Hier ondervind jij mogelijk hinder van. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar let vooral op de kwaliteit en het gemak van de keukeninrichting.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *