Tips

Laminaat en pvc vloeren zijn allebei mooi en handig

Maar ga je in je nieuwe huis voor laminaat of voor pvc vloeren? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. De keuze die je maakt kan met verschillende factoren te maken hebben. Want wat denk je van de uitstraling van de vloer? De mogelijkheden voor het leggen in (semi) natte ruimtes? De hardheid van de toplaag? En natuurlijk je budget? In veel gevallen zul je bij de aanschaf van je nieuwe huis of het bepalen van je verbouwingsbudget ook een bedrag hebben gereserveerd voor de vloer. Het blijft vooral een kwestie van smaak.

Laminaat is gemaakt van hout

Sterker nog, laminaat bestaat uit diverse lagen geperst hout. Daarmee is laminaat dus een natuurproduct en dat heeft voor- maar ook nadelen. Voordelen zijn dat laminaatvloeren over het algemeen vrij warm zullen aanvoelen, ze zijn gemakkelijk(er) te leggen en de toplaag is geschikt voor intensief gebruik. Ook is deze vloer meestal geschikt voor het plaatsen op vloerverwarming. Een nadeel kan zijn dat het hout nog steeds kan gaan werken. Het kan uitzetten bij vocht en krimpen bij droogte. Dit is over het algemeen geen probleem, maar woon je in een oud en hier en daar tochtig huis, dan kan het wel een probleem worden. 

Pvc vloeren zijn door en door kunststof

Dit heeft meerdere voordelen en toch ook een nadeel. Het grootste voordeel is en blijft dat dit echt een vloer voor het leven is. Je hoeft, als je smaak niet verandert, nooit meer aan een andere vloer. Pvc vloeren zijn uitermate geschikt voor het gebruik in drukbelopen ruimtes in huis, maar ook zeker voor in winkels. Je kunt pvc vloeren in alle kleuren van de regenboog kopen en dus je vloer precies aanpassen op de rest van je inrichting. Een nadeel is dan toch wel de prijs. Pvc vloeren zijn, over het algemeen, wat duurder in aanschaf en ook duurder om te laten leggen.

Voordelen die gelden voor beide vloeren

Zowel laminaat- als pvc vloeren zijn schitterend om te zien. Ze doen echt niet (meer) onder voor een echt houten vloer. Deze vloeren zijn goed zelf te leggen en je hebt er maar weinig onderhoud aan. Je kunt beide vloeren gewoon stofzuigen en daarna dweilen voor het beste resultaat. Er zal geen stof en ander vuil in de vloer gaan zitten. Is de vloer schoongemaakt, dan is deze ook echt schoon. De toplagen van beide vloeren zijn hard en geschikt voor dagelijks huishoudelijk gebruik. Ook met een groot gezin en huisdieren. De keuze blijft aan jou!

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *