Luchtplantjes kopen
Wonen

Planten in huis die zowel makkelijk als fraai zijn? Ga voor luchtplantjes!

Op het moment dat je de inrichting van je huis een nieuwe impuls wilt geven vraag je je ongetwijfeld ook af of het niet weer eens tijd wordt voor weer wat nieuwe planten. In dit kader is het zeker aan te raden om deze keer luchtplantjes kopen. Dit zijn namelijk zowel esthetisch als biologisch uiterst interessante planten. Het belangrijkste om nu alvast te weten is dat luchtplanten hun voeding vooral uit de lucht halen, en dus niet uit (grondstoffen uit) de aarde. Hieronder lees je alles wat je verder moet weten over luchtplantjes.

Luchtplantjes kopen

Hoe kunnen luchtplantjes eigenlijk overleven?

Luchtplanten halen dus hun voeding uit de lucht. In de natuur vangen ze op die manier bepaalde stoffen en natuurlijk regenwater op. Aangezien er in huis natuurlijk geen sprake is van regenwater zul je je eigen luchtplantjes wel van water moeten voorzien. Om dit op een gedoseerde manier te doen kun je het best een plantenspray hiervoor gebruiken. Spuit het water hiermee simpelweg over de blaadjes. Via de blaadjes weten luchtplanten namelijk alle benodigde voedingsstoffen op te nemen. Wortels hebben luchtplanten dus niet of nauwelijks. Als ze deze al hebben, dan dienen ze in de natuur om zich ermee vast te klampen aan andere planten.

Welke soorten luchtplanten voor in huis bestaan er zoal?

Wanneer je op zoek gaat voor fraaie luchtplanten voor in huis, dan kom je al snel tot de ontdekking dat je wat dit betreft best iets te kiezen hebt. Ten eerste zijn er zowel staande als hangende planten te verkrijgen. Dit maakt het al meteen mogelijk deze planten op welke manier dan ook in huis te plaatsen. Bovendien bestaan er luchtplanten met droogbloemen. Deze bloemen kun je dan in huis laten uitkomen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *