werken
Tips

Perfect zagen van hout

Vaak worden cirkelzagen gebruikt voor het zagen van hout, het zaagblad wat getand is kun je uitstekend hout mee zagen. Door het hoge toerental wat de zaag heeft, zaag je mooie rechte lijnen. Zaag je plaatmateriaal bijvoorbeeld met een decoupeerzaag, is het niet eenvoudig om een rechte lijn te krijgen. Met een cirkelzaag is dit een stuk eenvoudiger, omdat je met een cirkelzaag geen bochten kunt zagen ga je tijdens het zagen eigenlijk al vanzelf rechtuit. 

Werken met een cirkelzaag

Tijdens het zagen van bijvoorbeeld plaatmateriaal, is het niet verstandig om hard te duwen. Je moet als het ware de zaag het werk laten doen, hierdoor krijg je ook geen splinters aan je werkstuk. Ga je vaak op klus of heb je een klusbedrijf dan is een handcirkelzaag een van de handige cirkelzagen om mee te nemen, kijk naar een zaag waarbij je halverwege in kunt vallen. Dit is perfect bij het zagen van plaatmaterialen als je halverwege de plaat moet beginnen bijvoorbeeld. In de webshop van toolnation.nl zijn er verschillende modellen van een cirkelzaag. 

cirkelzagen

Zagen van lange plaatmaterialen

Wil je zuiver zagen en moet je echt precisiewerk afleveren is de geleiderail een handig accessoire bij cirkelzagen, de geleider zorgt ervoor dat je perfect rechte lijnen kunt zagen ook voor langere werkstukken. De geleider kun je aan de cirkelzaag bevestigen, en langs je werkstuk houden waardoor je mooi recht zaagt, de geleider kun je na het zagen weer eenvoudig van de cirkelzaag afhalen en in de opbergkoffer opbergen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *