Wenteltrap
Geen categorie

Onze 4 favoriete trapsoorten

Een trap op maat is een duurzame en waardevolle investering, maar ook eentje waar je jarenlang plezier van hebt. Mits je de goede trap kiest natuurlijk. Het vinden van de perfecte trap is dan ook geen makkelijke opgave. Er zijn namelijk veel verschillende soorten, vormen, materialen en kleuren te verkrijgen. Weet jij ook niet meer waar je het zoeken moet? Om je enigszins op weg te helpen, hebben wij in deze blog onze 4 favoriete trapsoorten voor je op een rij gezet!

1. Zwevende trap

Een zwevende trap beschikt over een open zijde waardoor de traptreden er zwevend uitzien. De traptreden zijn daarbij aan een zijde van de muur of aan een zogeheten trapboom bevestigd. Gaat jouw voorkeur uit naar bevestiging aan de muur? Let er op dat deze dan wel stevig genoeg is om de draagkracht van de traptreden op te kunnen vangen.

Een zwevende trap heeft een minimalistisch design en kan in verschillende materialen worden gemaakt. Hierdoor past de trap in vrijwel ieder interieur. Het open effect van deze trap spreekt veel mensen aan, maar is wel minder veilig wegens de afwezigheid van een balustrade. Daardoor is deze trap wellicht niet erg handig wanneer er kinderen of oudere mensen in huis wonen!

2. Wenteltrap

De wenteltrap is een spiraalvormige trap zonder centrale spil. De traptreden zijn verankerd aan twee trapbomen die de trap dragen en zorgen voor zijn unieke, maar prachtige vorm.

Het frame van de trap is veelal gemaakt van staal of rvs, maar de traptreden kunnen zowel van staal, glas, kunststof of natuursteen gemaakt worden. Een wenteltrap neemt in verhouding relatief weinig ruimte in beslag waardoor deze trapsoort geschikt is voor zowel winkels, kantoorpanden en woningen!

PS. Ben je nog op zoek naar persoonlijk advies? Laat je dan uitgebreid adviseren door de specialisten van Siertrappen.nl.

3. Muizenboomtrappen

De muizenboomtrap is een populaire en minimalistische trap met een erg karakteristieke vorm.  De trap wordt namelijk vaak vergeleken met het muizentrappetje dat je vroeger op school moest vouwen. De trap wordt meestal in een rechte uitvoering geproduceerd, maar kan ook zeker andere vormen aannemen.

4. Middenboomtrap

De middenboomtrap bevat een centrale trapboom onderaan en in het midden van de traptreden. Hierdoor lijken de traptreden vrij in de ruimte te hangen en is de trap ideaal voor kleine ruimtes. Deze trap wordt meestal als rechte trap of onderkwarttrap uitgevoerd en is dankzij zijn eenvoudige uitvoering is relatief makkelijk te maken. Hierdoor is hij in verhouding goedkoper dan veel andere trapsoorten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *