Ook zelf uw huis verkopen? Lees deze tips
Wonen

Nieuwe woning op het oog?

Eindelijk heb je die droomwoning gevonden waar je al zolang naar op zoek bent, vrijstaand met een mooie tuin in een goede buurt waar je kinderen veilig op kunnen groeien. Het enige wat je nog even moet doen is je huidige woning verkopen, via een makelaar is de eenvoudigste weg zul je denken. Maar niets is minder waar, het is een zeer dure optie en zelf doen bespaart je echt een hoop geld. Het kan veel voordeliger en toch op een vrij makkelijke manier, ook biedt het voordelen tegenover traditioneel verkopen via een makelaar. Ook zelf uw huis verkopen? Lees deze tips.

Ook zelf uw huis verkopen? Lees deze tips

De handen uit de mouwen

Een huis verkopen gaat niet vanzelf, wil je geld besparen dan zal je flink aan het werk moeten gaan. Er moet wel bekend worden gemaakt op internet bijvoorbeeld dat je huis te koop staat, evenals een een goed beeld van de woning. Dit betekent niet alleen een goede omschrijving maar ook een aantal mooie foto’s erbij, ga je zelf de foto’s maken of huur je een professionele fotograaf in? Komen er reacties op je advertentie dan ben jij degene die de potentiële kopers rond moet leiden, daar heb je nu geen makelaar meer voor. Onderhandelen met de toekomstige koper zal in het begin best lastig zijn, heb je dit vaker gedaan dan gaat het je wel makkelijker af.

Ook zelf uw huis verkopen? Lees deze tips

Winst bij zelf verkopen van je huis

Het zelf verkopen van je huis bespaard je veel geld, in de meeste gevallen scheelt het al snel een paar duizend euro wat je aan de makelaar kwijt bent. Steeds meer mensen verkopen zelf hun huis omdat de kosten gewoon erg hoog zijn, ander voordeel is ook dat je zelf alles in de hand hebt. Je bent niet afhankelijk van een makelaar die ineens in je woonkamer staat met potentiële kopers. Je kunt ook het gevoel overbrengen wat de buurt en het huis met je doet, een makelaar kan dat gevoel niet geven.