Huis verkopen
Geen categorie

Nieuwe woning kopen? Hier moet je op letten!

Een nieuwe woning kopen in Deventer is óntzettend leuk. Lekker rondspeuren op internet, langsgaan bij diverse makelaars zoals Helder Deventer en vervolgens alle bezichtigingen plannen. Je zult er druk mee bezig zijn in ieder geval. Bovendien komt er vaak wat meer bij kijken dan op het eerste gezicht lijkt. Een oppervlakkig rondje door een huis, vertelt namelijk niet alles. Vergeet daarom onderstaande tips zeker niet!

Let op je eerste gevoel

Onderschat het gevoel bij binnenkomst niet. Een eerste gevoel is namelijk heel belangrijk. Krijg je het idee dat je hier voor langere tijd kunt wonen of juist helemaal niet? Tuurlijk moet je door sommige dingen heen kunnen kijken, maar je moet wel een prettig gevoel hebben bij de woning.

Kijk goed rond

Zorg ervoor dat je het huis goed leert kennen tijdens een bezichtiging. Kijk op je eigen gemak rond, stel veel vragen en schroom ook niet achter deuren en verborgen ruimtes te kijken. Neem bovendien je aankoopmakelaar uit Deventer mee. Zij weten precies waar je op moet letten en zien vaak net wat meer dan jij doet.

Vergeet de omgeving niet

Ook niet geheel onbelangrijk: de omgeving en buitenkant van de woning. Je wilt namelijk geen woning die slecht onderhouden is en ook geen woning in een buurt die je niets vindt.

Kijk bijvoorbeeld naar de staat van het dak en de kozijnen en hoe zit het met de tuin eigenlijk? Als je de woning volledig gecheckt hebt, is het verstandig een rondje door de buurt te lopen. Op welke afstand zijn scholen en winkels te vinden? En kun je je auto eenvoudig kwijt? Uiteraard kun je ook even bij de buren aankloppen. Deze kunnen je vast meer vertellen.