led lampen
Tips

Nieuwe verlichting nodig? Tijd voor led lampen!

Of je nu hangende, staande of ingebouwde lampen hebt in huis, vroeg of laat zullen de spotjes altijd eens vervangen moeten worden. Want welk type lamp je ook kiest, de levensduur ervan is altijd eindig. Desalniettemin kunnen we niet om het feit heen dat led lampen het qua levensduur glansrijk winnen van alle andere typen lampen die je kunt vinden. Op het moment dat je een lamp dient te vervangen is het dus altijd aan te raden om nu de overstap te maken op ledverlichting, als je dit nog niet gebruikte. En dat zeggen we niet eens alleen om de lange levensduur die het heeft. Hieronder lees je meer over twee andere niet te miskennen voordelen van ledverlichting.

led lampen

Zuinig met energie

Naast de lange levensduur wordt de energiezuinigheid meestal als grootste voordeel genoemd van led lampen. Deze zuinigheid moet werkelijk niet onderschat worden. Bij ideale omstandigheden kan ledverlichting tot wel 90 procent zuiniger zijn dan de wat meer traditionele vormen van verlichting. Bij een dusdanig groot verschil kan het dan ook niet anders of je merkt bij je jaarlijkse energierekening dat je een stuk minder betaalt voor elektriciteit. 

Led warmt niet op

Dat led lampen niet opwarmen klinkt eigenlijk maar al te logisch. Een lamp is er immers om licht te geven en niet om als verwarming te dienen, toch? Welnu, als je de wat ouderwetsere soorten lampen goed analyseert, dan zul je zien dat dit toch niet zo vanzelfsprekend is. Zo is het van bijvoorbeeld halogeenlampen en gloeilampen bekend dat deze flink warm kunnen worden als je ze eventjes laat branden. Bij ledverlichting is dit dus niet het geval. Je ziet dit verschil ook terug in hoe deze lampen stroom gebruiken. Led zet meer dan 90 procent van de energie om in licht, terwijl gloeilampen dit voor hooguit 10 procent doen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *