Tuin

Nieuwe tuin aanleggen? Zo moet dat!

Ga je binnenkort verhuizen of wil je binnenkort je eigen huis verbouwen? Dan is het slim om te kijken naar welke mogelijkheden er zijn in jouw tuin. Naast je huis wil je natuurlijk ook je tuin aanpakken. Het is hierin belangrijk dat je niet alleen kijkt naar wat niet zo kunnen maar juist creatief zijn. Via verschillende (online) platformen kan je gemakkelijk inspiratie op doen en dit toepassen in jouw tuin. In deze blog geven we je een aantal tips hoe jij jouw tuin kan aanleggen en creatief kan zijn in de tuin.

Meten is weten

Allereerst is het erg belangrijk om de juiste maat voor uw tuin te kiezen. Zo bepaal je precies in welke delen van de tuin je wilt komen en waar je deze kunt plaatsen. In dit stadium kan je bepalen welk type tuin u wilt. Wil je bijvoorbeeld heel weinig onderhoud aan jouw tuin hebben? Dan kun je de tuin het beste zo veel mogelijk bedekken en zo min mogelijk aarde en planten. Ter inspiratie is het handig om diverse tuinmagazines te checken en afbeeldingen van jouw favoriete stijlen samen te stellen. Dit geeft een goed idee van het type tuin dat je wil en kan aanleggen.

Wat heb je allemaal nodig?

Als je al een tuin hebt, kan je de onderdelen eenvoudig hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan elementen als planten, struiken, bestrating en hekken. Soms kan grondig schoonmaken of gewoon schilderen wonderen verrichten. Ook kunt u kosten besparen door tweedehands materialen in te zamelen. Veel mensen willen hun tuinproducten gratis verkopen of weggeven, zoals bomen, planten, bestrating en zelfs vijvers en luifels. Voor veel dingen, zoals zand, aarde en graszoden, kan het verstandiger zijn om nieuwe dingen te kopen. Soms is uw prijs voor tuinders goedkoper, omdat tuinders vaak kortingen krijgen van leveranciers omdat ze veel afnemen. Wil je echt iets nieuws en fris in de tuin? Neem dan een kijkje bij Hillhout. Hier vind je bijvoorbeeld luxe tuinschermen

Inrichten en indelen

Uiteindelijk is het zaak om alles mooi in te richten. Welke tuinmeubels ga je waar neerzetten? Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de indeling. Hierbij is het slim om rekening te houden bijvoorbeeld de grote van al je tuinmeubelen. Vervolgens is het zaak om bepaalde elementen met elkaar te combineren. Denk hierbij goed na of je het echt nodig hebt of dat het ook weg kan. Hoe minder je hebt hoe ruimtelijker het lijkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *