Tips

Netflix series die je écht moet zien

Een van de dingen waar ik echt van kan genieten, is lekker series bingewatchen. Zeker in de koude wintermaanden, wanneer je de regen op het raam hoort tikken en je zelf in je warme bed kunt blijven liggen. Het enige nadeel vind ik dat het altijd zo lastig is om een leuke nieuwe serie of film te vinden. Ik kan eindeloos door het aanbod heen scrollen zonder iets te vinden wat me echt aanspreekt. Daarom heb ik hier een lijstje gemaakt met series die ik zelf leuk vond en series die goede beoordelingen hebben gekregen.
 

Blockbusters

Zelf ga ik vrijwel nooit naar de bioscoop, maar het is wel een goede graadmeter om te kijken welke film populair is. Een echte blockbuster heeft grote, bekende filmsterren en er wordt een groot bedrag aan entreegeld van verwacht. Ik vind het altijd fijn om de kritieken af te wachten en de film een tijdje later thuis te kijken. Als de film bekend staat om de mooie beelden sluit ik met een HDMI kabel mijn laptop op een groter scherm aan, en dan is het net of ik mijn eigen privé bioscoop heb. Heb je zelf nog geen HDMI kabel? Ga er dan naar op zoek, want het kan je kijkervaring echt verbeteren! Voorbeelden van goede blockbusters zijn James Bond films, de Harry Potter serie, Joker, Avengers: Endgame en Interstellar.
 

Documentaire series

Ik ben een groot fan van true crime series. Zo heb ik dit voorjaar met veel plezier naar Tiger King gekeken, waar ik van de ene verbazing in de andere viel. Een andere serie waar ik af en toe een aflevering van kijk is I Am A Killer. In deze serie vertellen gevangenen, die vaak levenslang hebben gekregen of zelfs ter dood veroordeeld zijn, over de moord(en) die zij hebben gepleegd. De verhalen zijn erg verschillend en soms krijgen ze het zelfs voor elkaar dat je enige vorm van medelijden voor hen gaat voelen. Ook ben ik momenteel bezig met de serie Evil Genius. Hierin wordt het verhaal verteld over een pizzabezorger die met een bom om zijn nek geklemd een bank probeerde te overvallen, met alle gevolgen van dien. Een heel bizarre gebeurtenis, die in 2003 in Amerika plaatsvond. Ik zal verder niets verklappen; je moet het zelf maar gaan kijken!
 

Codes

Tot slot heb ik nog een goede tip voor je. Het heeft mij in ieder geval veel tijd gescheeld. Het zit zo: Netflix heeft een aantal ‘geheime’ codes, waarmee je veel gemakkelijker door het aanbod heen kunt gaan. Ieder genre heeft een eigen code, van dramafilms uit de jaren 80 tot klassieke western films. Je kunt deze code invullen aan het eind van de volgende url: http://www.netflix.nl/browse/genre/####, in plaats van de hekjes. Google vooral even naar de lijst en dan is het verder heel eenvoudig!