Geen categorie

Manieren om binnenshuis van muggen af te komen

Als het de tijd van het jaar komt dat muggen je huis overspoelen, en je bent het zat om ze te meppen en met je hand weg te wuiven, ga je op zoek naar andere oplossingen voor dit probleem.  Daar is zeker een goede reden voor – muggen zijn niet alleen vervelend, ze dragen ook ernstige ziekten met zich mee.  Hoewel het bestrijden van muggen buiten de beste manier is om de oorzaak aan te pakken, moet u soms binnenshuis van muggen af zien te komen.  Het bestrijden van muggen binnenshuis kan een beetje lastiger zijn, omdat u in een binnenomgeving geen agressieve chemicaliën of insectwerende middelen met deet wilt gebruiken.

Zorgen voor een veilig binnenmilieu is een evenwicht tussen muggen en ziektes weghouden, maar er ook voor zorgen dat zaken zoals drinkwater en luchtkwaliteit van topkwaliteit zijn.  Daarom richten we veel van onze tips hieronder op plantaardige oplossingen.  Om u te helpen het binnenmilieu voor u en uw gezin onder controle te houden, hebben we een lijst opgesteld met de tien beste manieren om binnenshuis van muggen af te komen, maar eerst richten we ons op de voor de hand liggende oplossing.

Eerst en vooral:  maak gebruik van plissé hordeuren

De opening rond een buitendeur is verantwoordelijk voor het verwelkomen van veel muggen – en niet te vergeten andere insecten en muizen.

Het lijkt misschien een beetje ouderwets, maar het is logisch.  Als u geen muggen in uw huis wilt, geef ze dan geen gemakkelijke manier om binnen te komen.

Tip: https://www.plissehordeurenwebshop.nl/

Veel insectenproblemen kunnen worden opgelost door gaten in raamhorren en deuren te dichten.  Als u geen raamhorren heeft, koop er dan een paar.  U heeft ze niet voor alle ramen nodig, alleen voor de ramen die u vaak open wilt hebben.  De meeste huizen hebben ramen met horren, maar in oudere huizen kunnen de horren ontbreken.  Het is mogelijk om je eigen horren te maken, zoals deze die je op elk raam kunt monteren.  U kunt ze laten maken in een bouwmarkt of door een raaminstallateur.

Wat het onderhoud van horren betreft, is zelfs een klein scheurtje in een hor al genoeg voor veel insecten om er doorheen te komen. Inspecteer uw horren op gaatjes, zelfs als die maar klein zijn. Zorg ervoor dat u uw horren repareert met een eenvoudige pleisterset.

Deuren zijn de andere plaats waar muggen en insecten binnen kunnen komen. Als er daglicht rond een deur valt, kan er gemakkelijk een grote binnenkomen. Ander ongewenst ongedierte, zoals muizen, hebben ook niet veel opening nodig om binnen te komen. Zorg voor een goede, afgedichte barrière naar buiten toe met een deurstrip of tochtstrip. Een goede, eenvoudige deurstrip is niet duur en houdt ongedierte buiten.  Het heeft ook als bijkomend voordeel dat het koude en warme lucht en zelfs muizen buiten houdt.

Natuurlijke binnenmuggen oplossingen

Als u eenmaal de ramen en deuren heeft aangepakt, is het tijd om ervoor te zorgen dat de muggen die toch binnen komen, u of uw familie niet raken.  Omdat we te maken hebben met muggen binnenshuis, neigen we naar de kant van meer natuurlijke oplossingen.  Niemand wil leven te midden van chemicaliën die giftig of schadelijk kunnen zijn, voor mensen of voor huisdieren.  Als je de mogelijkheid hebt om een meer natuurlijke oplossing te gebruiken, dan wil je dat natuurlijk. Hier zijn enkele van onze favoriete, veilige, natuurlijke manieren om sprinkhanen te verjagen.

Ultrasone insect/ongedierte verjager

Ultrasone afweermiddelen zijn er al een tijdje in een of andere vorm, maar fabrikanten maken ze tegenwoordig kleiner, aantrekkelijker, en betaalbaarder.  Hoewel het moeilijk te bewijzen is, wordt gezegd dat de ultrasone apparaten een radiofrequentie uitzenden die zeer onaangenaam is voor ongedierte zoals muggen, insecten en muizen.  De frequentie wordt niet opgepikt door mensen of de meeste huisdieren, dus u zou er geen last van mogen ondervinden.  Anekdotes suggereren dat deze afweermiddelen in veel gevallen goed werken, en gezien het feit dat ze ook muizen en teken op afstand kunnen houden, zou het het proberen waard kunnen zijn.  Het beste van alles is dat er geen chemische stoffen vrijkomen, alleen radiogolven. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *