Wonen

Makkelijk en snel verhuizen

Een verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten. Je moet namelijk aan van alles denken: dozen verzamelen, inpakken, schema’s maken en voornamelijk veel sjouwen. Het is niet geheel gek dat je hier best wel gestrest van kunt raken. Zit je ook met je handen in het haar over hoe je de verhuizing nou het beste kunt aanpakken? Volg dan onderstaande tips!

Maak lijstjes

De dag dat je gaat verhuizen staat in de meeste gevallen al best lang vast: het komt niet van de één op de andere dag aanwaaien. Daarom kan je al ruim van te voren inschatten hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt om alles gereed te maken. Dit kun je het beste doen aan de hand van lijstjes. Ga na wanneer wat gedaan moet worden en bekijk ook wat het meest praktisch is. Zo kun je best alvast beginnen met het uitzoeken van de spullen op zolder, maar kun je het beste nog even wachten met de kinderkamer. Ook is het verstandig om te noteren wanneer je uiterlijk in- en uitgeschreven moet zijn bij verschillende instanties. Dit is vaak het geval als je naar een andere gemeente verhuist. Door het maken van lijstjes behoud je overzicht en voorkom je stress!

Verzamel stevige dozen

Eén van de grootst gemaakte fouten tijdens een verhuizing is te slappe verhuisdozen gebruiken. Bespaar hier absoluut niet op: je wilt namelijk niet dat je spullen opeens eruit vallen en dat ze stuk zijn. Haal dus goede verhuisdozen. Ook kun je bijvoorbeeld stevige groentedozen gebruiken, al is het wel handig om hetzelfde formaat te halen. Zo kun je ze makkelijker stapelen en past er dus meer in de verhuiswagen.

Schakel hulp in

Je kunt het niet allemaal alleen. Vraag daarom aan vrienden en familie of ze jou willen helpen. Vaak zijn velen wel bereid om een handje te helpen, al is het voor de gezelligheid. Maar vraag het wel op tijd, zodat ze eventueel vrij kunnen vragen of er simpelweg rekening mee kunnen houden. Vind je het niet fijn om anderen te vragen? Dan kun je altijd nog hulpen vragen aan een extern professioneel verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf kiezen doe je gemakkelijk en snel online. Bezoek deze website voor meer informatie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *