Makelaardij Den Haag
Wonen

Makelaardij Den Haag

Hulp bij verkopen en kopen van woningen: belangrijkste taken van de makelaardij

Wanneer er sprake is van transacties van woningen of panden komt er bijna altijd minimaal één gediplomeerde makelaar in het verhaal voor. Een woningtransactie moet nu eenmaal aan veel wettelijke regels en bepalingen voldoen. Al het administratieve werk dat daarbij komt kijken is aan een makelaar natuurlijk wel besteed. Bovendien komt bij zowel het kopen als het verkopen van een woning heel veel kijken. Lees in de volgende alinea’s waarom een specialist in de makelaardij in Den Haag inzetten bij deze acties raadzaam is.

Makelaardij Den Haag

Verkopen

Van alle mensen die hun woning verkopen maakt ongeveer negentig procent gebruik van een verkoopmakelaar. Logisch, want als verkopende partij heb je nogal wat te winnen of verliezen met je uiteindelijke verkoopresultaat. Er valt bovendien ook echt het nodige aan taken uit te besteden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een fraaie woningpresentatie op websites en in brochures. Ook het organiseren en uitvoeren van bezichtigingen wordt doorgaans door de makelaar gedaan. Verder assisteert een verkoopmakelaar je bij de onderhandelingen en stelt hij of zij voorlopige en definitieve koopcontracten op, zodat je daar geen omkijken naar hebt.

Kopen

Ook wanneer je een woning wilt kopen kun je de hulp van een makelaar inzetten. We spreken in deze situatie dan van een aankoopmakelaar. Een goede reden om dit te doen is dat aankoopmakelaars soms over informatie beschikken over woningen die binnenkort te koop gaan komen, maar die nu dus nog niet voor het grote publiek zichtbaar zijn. Met een aankoopmakelaar kun je dus eerder toegang krijgen tot woningen. Verder gaat de makelaar mee met bezichtigen, zal deze je wijzen op gebreken of onvoorziene voordelen en voert deze namens jou de onderhandelingen, mocht je bij een bepaalde woning op een bod overgaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *