Tips

Isoleren als zzp\\’er

Een isoleerder is iemand die gespecialiseerd is in het isoleren van gebouwen. Isoleren kan ook onderdeel zijn van gerelateerde vakgebieden. Er zijn andere banen waarbij het isoleren van gebouwen inbegrepen kan worden. Een isoleerder kan dus bij iemand in dienst zijn, maar zou ook erg goed kunnen werken als zzp’er. In deze blog wordt besproken wat een isoleerder als zzp’er nodig heeft en de voordelen van zzp’er zijn.

Voordelen van zzp

Er zitten vele voordelen aan het zijn van een zzp’er. Een belangrijke reden dat veel mensen zzp’er worden is dat zij hun eigen baas zijn. Zij kunnen dus grotendeels zelf hun tijd indelen, vakantie nemen wanneer het hen uitkomt en hun eigen beslissingen maken. Het geeft ook de mogelijkheid om te doen wat de persoon zelf leuk vindt als baan, terwijl er toch wat afwisseling bij komt kijken. Een isoleerder als zzp’er, bijvoorbeeld, voert de taken van een isoleerder uit, maar het kan afgewisseld worden met boekhouding of gesprekken met klanten. Zo blijft het werk altijd interessant.

Kunnen isoleren

Een competentie die alle isoleerders nodig hebben, is natuurlijk het isoleren zelf. Het werk kan geleerd worden via een MBO opleiding. Deze duurt twee jaar en wordt over het algemeen toch gezien als de beste optie. Daarnaast kan iemand het isoleren ook leren van collega’s, wanneer zij deze hebben. Als zeker is dat het isoleren onder de knie is, kan er gekeken worden naar het zelfstandig werken.

Wanneer de opleiding wordt gevolgd, worden alle kneepjes van het vak aangeleerd. Zo kan iemand er zeker van zijn dat zij alle taken kunnen uitvoeren die een isoleerder uit zou moeten voeren, van het aanbrengen van buisisolatie tot het aanbrengen van isolatie onder daken, muren en vloeren.

Boekhouding bijhouden

Naast het kunnen isoleren is het belangrijk dat iemand de boekhouding volledig bij kan houden. Dit is om alle geldzaken bij elkaar te houden, zodat er geen problemen ontstaan bij het bedrijf. Hiervoor is het belangrijk om een uurtarief besloten te hebben. Het is natuurlijk ook mogelijk om een externe boekhouder in te huren.

Aanvullingen

Er zijn meerdere beroepen waar het isoleren van gebouwen een onderdeel van is. Daarom is het ook handig als de isoleerder ook andere, aanvullende competenties heeft, zodat iemand een allround monteur is. Denk bijvoorbeeld aan een gevelbekleder, een metselaar of een timmerman. Het is handig voor zowel de zzp’er als de klant wanneer iemand iets kan isoleren en een bovenkast voor de keuken kan aanbrengen, allemaal in één trip. Natuurlijk zijn deze competenties niet per sé nodig, maar kunnen zeker wel handig zijn bij een isoleerder als zzp’er.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *