Wonen

Isolatie met pir isolatie platen

Isolatie kan op verschillende manieren en ook met verschillende materialen. In deze blog vertellen we je graag wat meer over een steeds populairdere vorm van isoleren. Namelijk isolatie door middel van pir isolatie platen te gebruiken. Ken je dit nog niet? Lees dan snel verder.

Wat kan je ermee doen?

Veel! Is vooral wat je ermee kan doen. Met isolatie pir platen kan je bijvoorbeeld muren isoleren. Maar ook vloeren, daken en gevels kan je er gemakkelijk mee isoleren. Het is dus een veelzijdig product wat je makkelijk voor verschillende toepassingen kan gebruiken. Een groot voordeel van pir isolatie, is dat het weinig tot geen vocht opneemt. Hierdoor kan het heel goed ingezet worden als isolatie voor platte daken.

Wil je eenvoudig zelf pir platen plaatsen? Ga dan voor voorbewerkte platen. Deze pir isolatie platen hebben al bevestigd folie aan beide zijden. Dat scheelt heel veel werk.

Rd-waarde en maten

Deze twee termen zijn erg belangrijk als het gaat om het kopen van pir isolatie platen. De dikte van de platen bepaalt namelijk de Rd-waarde, makkelijker gezegd de isolatiewaarde. Pir isolatie platen geleiden heel erg slecht warmte. Dit klinkt negatief, maar als je je warmte juist binnen wilt houden is dit juist erg positief. Hoe dikker de plaat, hoe hoger de isolatiewaarde en hoe warmer jouw ruimte blijft. Zo heb je pir isolatie 20mm platen met een wat lagere isolatiewaarde, maar lopen de diktes op tot een pir isolatie van 100mm of 120mm. Genoeg warme keus dus!

Prijzen en veiligheid

Brandveiligheid op het gebied van isolatieplaten is ingedeeld in verschillenden klassen. Hierbij is klasse F zeer brandbaar en klasse A onbrandbaar. De pir isolatie platen bevinden zich in klasse B, dus dat is erg positief. Pir isolatie is bijvoorbeeld al veel veiliger dan purisolatie, omdat er minder schadelijke gassen vrijkomen bij brand. De pir isolatie prijs per m2 is niet heel duur, maar de prijs ligt wel net wat hoger dan dat van glaswol. Wel is pir isolatie vele male makkelijker te verwerken en kan je het zelf ook plaatsen. Hiermee bespaar je kosten rondom de installatie van pir isolatie.

Voor welk type en dikte je ook gaat. Laat je vooraf eerst goed informeren en adviseren. Helemaal als je van plan bent om het zelf te gaan monteren. Tot slot kan je pir isolatie kopen op verschillende plekken. Zo zijn er verschillende fysieke aanbieders waar je je kunt laten informeren. Weet je al het één en ander over pir isolatie of heeft deze blog je geholpen? Dan kun je de pir isolatie platen ook gemakkelijk online bestellen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *