Execution only hypotheek
Tips

Hoge kosten bij een hypotheek

Sluit je een hypotheek af dan weet je eigenlijk vooraf al dat je met hoge kosten krijgt te maken, eigenlijk is daar niets aan de te doen want je bent afhankelijk van verschillende instanties om je hypotheek rond te krijgen. Maar heb je zelf voldoende kennis van hypotheken en financiën, dan is een Execution only hypotheek een geschikte vorm voor jou om een hypotheek mee af te sluiten. Omdat je zelf alles regelt ben je veel voordeliger uit en betaal je alleen afsluitprovisie. 

Woningmarkt

Hoe werkt het precies met deze hypotheekvorm?

Het betekent natuurlijk niet als je zonder advies een hypotheek afsluit dat je er ook echt helemaal alleen voor staat. Heb je ondanks je kennis toch nog een vraag over de Execution only hypotheek dan kun je altijd contact opnemen met de hypotheekmakelaar. Voordat je echt aan de hypotheek begint zijn er nog een paar stappen die je moet nemen, bijvoorbeeld de toets om te testen of je genoeg kennis hebt om zelf een hypotheek af te kunnen sluiten. 

hypotheekverstrekker

Ben je geslaagd voor de toets?

Wanneer je de test met goed gevolg hebt afgelegd, krijg je een aanbod voor de rente. Weet je goed wat de risico’s zijn en begrijp je het allemaal dan is het tijd om de gegevens up te loaden en te versturen. De echte aanvraag treedt nu in werking, je gaat de offerte aanvragen bij de hypotheekverstrekker. Is de offerte goedgekeurd dan kun je deze ondertekenen en terugsturen, nu is het alleen nog wachten om naar de notaris te gaan en te tekenen. En rond je is hypotheek!