Wonen

Hoeveel bedragen de bouwtechnische keuring kosten?

Wanneer je ervoor kiest om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren spreekt het voor zich dat je daarbij rekening zal willen houden met bepaalde kosten die moeten worden betaald. Het spreekt namelijk voor zich dat een vakman een dergelijke controle nooit zomaar gratis zal uitvoeren. Dat hoeft ook niet. De bouwtechnische keuring kosten die in de praktijk worden aangerekend vallen namelijk bijzonder goed mee. Daarnaast zorgt de beschikking hebben over een bouwtechnisch rapport ervoor dat je over een uitstekend extra onderhandelingsmiddel beschikt. Hoe dan ook, wil jij graag achterhalen met welke kosten je ongeveer rekening zal moeten houden? Lees dan snel verder!

Is er sprake van een vaste kostprijs voor een bouwtechnische keuring of niet?

De eerste vraag die vaak door mensen wordt gesteld is of er sprake is  van een vastgestelde kostprijs voor het laten uitvoeren van een bouwtechnische keuring of niet. Dat is niet zo. Dit betekent in eerste instantie dat het bouwtechnisch bureau dat je gaat inschakelen eigenlijk een prijs kan aanrekenen die geheel door haarzelf wordt bepaald. Omwille van deze reden kan het dan ook interessant zijn om in de praktijk bepaalde van deze bedrijven of kantoren tegenover elkaar af te wegen. Een vergelijking uitvoeren zou je namelijk zomaar aardig wat geld kunnen besparen. 

Wat zijn de gemiddelde kosten voor een bouwkundige inspectie? 

Het spreekt voor zich dat er wel zoiets bestaat als gemiddelde bouwtechnische keuring kosten. Wanneer we deze kosten gaan bekijken kunnen we vaststellen dat ze ergens zijn gelegen tussen de 200 en de 700 euro. De prijs die wordt aangerekend is niet alleen afhankelijk van het soort bureau dat je onder de arm neemt. Daarnaast spreekt het immers voor zich dat ook de grootte van het pand op dit vlak een belangrijke rol speelt. Des te meer er moet worden gecontroleerd, des te hoger uiteraard de kosten zullen oplopen. Voor een grote woning zullen de bouwtechnische keuring kosten wellicht ergens zijn gelegen rond de 700 à 750 euro. Is er sprake van een klein pand waardoor er slechts een beperkte controle moet worden uitgevoerd? Dan zal je merken dat rekening houden met een kost van zo’n 200 à 250 euro doorgaans meer dan voldoende is.

Zijn de bouwtechnische keuring kosten de moeite waard of niet?

Bovenstaande brengt ons bij de laatste vraag van deze pagina. Voor heel wat mensen geldt immers dat ze wel willen overwegen om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Het zijn echter vooral de kosten die daar soms nog een stokje voor durven te steken. Het is dan ook een vraag die zeer vaak wordt gesteld, is het nu namelijk wel of niet de moeite waard om deze kosten te maken voor het laten uitvoeren van een dergelijke controle? Dat is het zeker. Natuurlijk begrijpen we dat deze extra kosten zeer vervelend kunnen zijn, maar je moet er wel rekening mee houden dat je aan de andere kant behoorlijk kan besparen op de aankoopprijs van het vastgoed. 

Homekeur – Bouwkundige keuringen & asbestinventarisaties!

Mocht tijdens het uitvoeren van een bouwtechnische keuring blijken dat er sprake is van bepaalde gebreken of dat bijvoorbeeld het onderhoud niet altijd correct is uitgevoerd zorgt dat er immers in de praktijk voor dat dit wordt aangegeven in het bouwkundig rapport. Het resultaat? Dat jij op basis hiervan de aankoopprijs enigszins kan drukken. Ondanks het feit dat je dus rekening moet houden met bepaalde bouwtechnische keuring kosten wegen deze vaak helemaal niet op tegen het financiële voordeel dat je ermee kan behalen op de aankoopprijs van het vastgoed.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *