Vloer
Wonen

Hoe maak ik een goede vloerkeuze?

Het kiezen van je nieuwe vloer is natuurlijk altijd lastig. De perfecte vloer is voor iedereen anders en hangt vooral af van wensen en smaak. Bij het maken van je vloerkeuze komen veel dingen kijken. Deze aspecten worden behandeld in dit artikel. Na het lezen van dit blog weet jij waar je op moet letten bij het kiezen van je vloer! Op zoek naar een nieuwe vloer? Neem eens een kijkje bij Vloerloods.nl

Je huidige interieur

Je nieuwe vloer moet natuurlijk wel bij je huidige interieur passen. Heb je een lichte muur en meubels? Dan zou een wat donkere vloer hier mooi op aansluiten. Tegelijkertijd moet de nieuwe vloer er natuurlijk ook voor zorgen dat de meubels niet wegvallen.

De belasting van je toekomstige vloer

Het is goed om te weten in wat voor mate je toekomstige vloer belast gaat worden. Heb je bijvoorbeeld kinderen en/of huisdieren? Dan is het handig om een vloer te kiezen die goed en makkelijk schoon te maken is. Het zou zonde zijn als je gloednieuwe tapijtvloer na een paar dagen al niet meer schoon te krijgen is.

Geluid 

Het is belangrijk om jezelf af te vragen of je geluid belangrijk vindt. Hecht je hier veel waarde aan en wil je het geluid laag houden? Dan is gelijmd PVC of tapijt een goede optie. Dit zijn namelijk zachte vloeren en zorgen ervoor dat het loopgeluid laag blijft.

Vloerverwarming

Vloerverwarming is voor veel mensen een belangrijk aspect bij het kiezen van een vloer. De ene vloer is natuurlijk beter geschikt voor vloerverwarming dan de ander. Wil je bijvoorbeeld vloerverwarming op een PVC vloer? Dan is het verstandig om voor gelijmd PVC te gaan. De vloerverwarming komt hier beter tot zijn recht dan bij klik PVC.

Kleur en lichtinval

Het laatste onderdeel dat wordt behandeld in dit artikel is de kleur en lichtinval. Heeft u in de ruimte van de nieuwe vloer veel of weinig invallend licht? Bij weinig lichtinval is de logische keuze een reflecterende vloer. Dit zorgt voor meer licht in de ruimte. Heeft u wat donkere muren? Dan kan een lichte vloer een erg mooi effect opleveren. Zo kunt u uw vloerkeuze aanpassen aan de omgeving.

Bekijk ook: 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *