Geen categorie

Hoe kun je aan de binnenkant de regenlaarzen schoonmaken?

In tegenstelling tot externe hygiëne, kan het schoonmaken van interne items en accessoires voor later worden achtergelaten. Het beste is dat ze worden verwijderd en apart worden gewassen. Dit is het geval bij inlegzolen en schoenveters, die moeten worden schoongemaakt met water en milde zeep.

Voor de inlegzolen kun je zelfs een klein borsteltje of een grovere spons gebruiken om overtollig zweet en vuil te verwijderen. De schoenveters moeten ook worden ingewreven totdat ze de onzuiverheden vrijgeven. Gebruik aan de binnenkant van de dames regenlaarzen een schone, vochtige doek en laat deze niet inweken. De zool is het ruwste deel, dus wees niet bang om een ​​dikkere borstel te gebruiken om alle modder te verwijderen die zich in de gripcurven bevindt van het deel dat in contact staat met de grond. Een categorische aanbeveling van de beste fabrikanten van   waterdichte dames regenlaarzen is echter: laat de regenlaarzen nooit weken, probeer hem niet in wasmachines te wassen en gebruik geen enkel apparaat voor reinigings- of droogdoeleinden, zoals wastafels, drogers, haar of ventilatoren.

Dus wat is de beste manier om te drogen?

Vergeet directe blootstelling aan de zon vanuit de laars, omdat dit kan bijdragen aan het vervagen van de stof. Geef de voorkeur aan schaduwen en bewaar het lang genoeg op een luchtige plaats om ervoor te zorgen dat het volledig droogt.

Om dit te laten gebeuren, duurt het vaak veel meer dan een dag. Denk er dus aan om je regenlaarzen uit te doen (als het buiten is) wanneer het weer bewolkt wordt of dreigt te regenen. Je regenlaarzen laten weken is wat je het minst wilt, nietwaar?

Bewaar het alleen als het volledig droog is, om ongewenste geurtjes of schimmelvorming tijdens de opslagperiode te voorkomen. De schoenveters kunnen probleemloos aan de waslijn worden gehangen. Zorg ervoor dat ze goed vast zitten, zodat ze niet kunnen vliegen. De binnenzool kan echter niet worden opgevouwen of met een knijper worden opgehangen. Reserveer voor haar een vlak oppervlak, uit de buurt van overmatige hitte.

Hoe het correct op te slaan?

Eenmaal goed droog, berg je je waterdichte laars goed op. Plaats het in een omgeving zonder stof en vocht, maar toch luchtig. Bewaar het niet in hete, gesloten ruimtes zoals koffers, plastic zakken of dozen. Een andere ijver die je moet hebben, is om geen uitrusting, rugzakken of andere zware voorwerpen op je regenlaarzen te zetten. Ze kunnen het te veel verpletteren of na verloop van tijd van vorm veranderen. Ga tijdens de reizen, indien mogelijk, met jouw laarzen aan de voeten, zodat je ze niet in zeer krappe koffers hoeft te stoppen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *