ovaalvormige tafel
Tips

Hoe kies je de juiste vorm eettafel voor jouw woonkamer?

Ieder interieur is net even wat anders. Dat is op zich logisch, we hebben immers allemaal een andere smaak. Waar de een zweert bij een moderne en strakke inrichting met een minimalistische invalshoek, is de ander juist weer erg blij met een interieur dat stijlvol en klassiek aandoet. Maar niet alleen de inrichting bepaald voor een belangrijk gedeelte hoe je interieur eruit ziet in je huis, ook andere zaken zijn belangrijk. Neem bijvoorbeeld het materiaal en de kleur van je vloer. Die ligt toch vaak door je hele huis, dus die maakt ook een grote impact. En wat te denken van de muren? Misschien wil je wel een klassiek behang of juist een strakke witte muur? Zo hebben ook de meubelen die je in je kamer zet een grote invloed op het interieur. En niet alleen qua looks, maar ook als het aankomt op de leefbaarheid van de betreffende kamer.

ovaalvormige tafel

Woon je bijvoorbeeld in een niet al te groot huis, dan kunnen bepaalde meubels invloed hebben op de optische perceptie van je kamer. Zo zijn er vele prachtige rechthoekige en vierkante eettafels die mooi kunnen staan in een woonkamer. Je woonkamer moet daar echter wel voor zijn geschikt. Wanneer je wat kleiner woont dan kan zo’n rechthoekige tafel al snel te overhand hebben in de kamer. De nadelige effecten hiervan kunnen zijn dat hierdoor je kamer optisch nog kleiner lijkt. Maar een ander nadelig effect kan zijn dat je je vaker onbewust stoot tegen en van de hoeken van de tafel.

Het voordeel van ovale eettafels

Het grote voordeel dat ovale eettafels hebben is dat ze rond zijn. Hierdoor nemen ze automatisch minder ruimte in beslag maar kunnen ze tegelijkertijd een gelijkwaardige ruimte bieden aan de mensen die bij de tafel zitten. Het voordeel van de ronde vormgeving is dat je niet zo snel meer onbewust jezelf tegen de tafel stoot. Ook optisch gezien heeft een ovaalvormige tafel grote voordelen. Een ovaalvormige tafel neemt voor het oog, door zijn vorm, veel minder ruimte van de kamer in beslag. Zodoende lijkt een kamer optisch groter en komt het meubilair niet zo op je af.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *