woonkamer
Geen categorie

Hoe kan ik mijn woonkamer opleuken?

Iedereen vindt het leuk om eens in de zoveel tijd hun woonkamer te veranderen. De TV met de bank omdraaien, of even een hele nieuwe decoratie-verzameling neerzetten en je woning ziet er weer helemaal anders uit. Als je elke dag naar dezelfde indeling kijkt, kan het je snel gaan vervelen. Mensen houden nu eenmaal van afwisseling, zo ook in het interieur. Hieronder volgen een paar leuke ideeën om je woonkamer weer als nieuw te laten lijken. 

1. Toevoegen van een kamerscherm

Een kamerscherm is ideaal voor in studio’s of kleinere ruimtes om wat meer afscheiding te kunnen creëren tussen bijvoorbeeld een zitgedeelte en een eet- of studeer gedeelte. Een kamerscherm valt natuurlijk wel op, maar juist op een positieve manier. Als je het interieur rustig wil houden, is een rietachtig kamerscherm misschien wel wat voor jou. De kleur van het riet geeft een warme uitstraling, wat erg gezellig maakt. Je kunt juist ook voor iets moderner gaan door een donkerkleurig of houten scherm te nemen. 

2. Kleine, unieke meubels

Je kunt je woonkamer ook opleuken door wat kleinere meubels te veranderen voor een meer unieke variant. Denk hierbij aan een bijzettafel, maar je kunt bijvoorbeeld ook een leuke poef kopen. Een velvet poef kopen in een unieke kleur springt er direct uit. Je kunt de kleur van de poef dan weer terug laten komen in de kussens op de bank. Dan wordt het direct één geheel. 

Niet alleen is het veranderen van het interieur goed voor jezelf. Ook kan het door een kleine aanpassing er geheel anders uitzien! Erg leuk voor jezelf om het geregeld om te gooien. Natuurlijk kun je door middel van een kamerscherm eenvoudig en snel de ruimte opsplitsen en hier meer rust realiseren. Daarnaast zorgt een scherm er ook voor dat je bijvoorbeeld bij een kleinere woning de ruimte kunt opdelen in een echte woonkamer. 

Over het algemeen blijft het enorm van belang om er goed voor te zorgen dat het gehele interieur past bij elkaar. Probeer gerust te combineren om te achterhalen of dat het daadwerkelijk past. Zet het bij elkaar en laat dit voor een dag staan. Je kunt dan beter een beslissing maken of dat de kleuren bij elkaar zullen passen! 

Overigens is een poef niet alleen geschikt om als extra zetel te gebruiken! Ook past het perfect ter decoratie! Zet gerust een mooi plateau of wellicht een plant erop en je zult zien dat het hierdoor heel anders oogt. Succes met het restylen van jouw woning! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *