Meubelzaak Utrecht
Tips,  Wonen

Hoe hou je zelf je bank schoon?

Het antwoord op de vraag ‘’hoe hou je zelf je bank schoon?’’ is heel simpel. Maak hem niet vies. Helaas is dat voor veel mensen niet zo makkelijk. Bij veel mensen wordt, van alle meubels, de bank het meest gebruikt. Bijvoorbeeld in de avond wanneer je gaat Netflixen. Wanneer je hier wat te eten of drinken bij neemt knoei je wel eens. Hierdoor ontstaan vlekken of kruimels tussen de kussens. Vooral vlekken zorgen voor een minder fraaie uitstraling.

Wat handige tips

Tip 1: Regels nummer 1 voor het schoonmaken van een vlek is: gebruik een witte doek! Maak nooit gebruik van een gekleurde doek. Door een gekleurde doek is de kans aanwezig dat het afgeeft. Als je doek geen kleur heeft kan dit natuurlijk nooit afgeven.

Tip 2: Daarbij is het van belang dat je weet wat de juist manier van schoonmaken is voor het materiaal van je bank. Niet alle schoonmaakmiddelen werken even goed op elk materiaal. Een slimme truc is om het schoonmaakmiddel te testen op een plek in de bank die niet te zien is. Zo voorkom je dat je het bankstel verpest.

Tip 3: Het regelmatig verwijderen van stof en kruimels is een erg voor de hand liggende tip. Toch is het wel een cruciale tip. Je kunt dit het best doen door de kussens van de bank te halen en overal even stof te zuigen. Klop daarna ook de kussens buiten uit.

Tip 4: Als je bank van textiel is kun je altijd gebruik maken van shampoo. Wrijf de shampoo op de vlek. Doe dit tot het gaat schuimen. Haal het vervolgens weg met een doek. Als je de vlek goed laat drogen is hij hierna vaak zo goed als weg.

Tip 5: Je bank bevrijden van nare geurtjes is ook heel belangrijk. Wanneer je een bank lang gebruikt kan deze muf gaan ruiken. Schoonmaakazijn is een goede oplossing voor een stoffen bank. Dit kan gemakkelijk vieze geuren verwijderen.

Tip 6: Tot slot is het van het allergrootste belang dat vlekken snel verwijdert worden. Wanneer jij of je kinderen een vlek maakt, moet dit per direct schoon gemaakt worden. Hoe langer je wacht hoe kleiner de kans is dat je het er ooit nog uit gaat krijgen. Controleer je bank dus regelmatig op vlekken.

Is je bank niet mooi schoon meer te krijgen? Dan wordt het wellicht tijd voor een nieuw exemplaar. Bij Oudenrijn Meubel in Utrecht vind je diverse soorten en maten banken in alle stijlen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *