Geen categorie

Hier moet je op letten bij het uitzoeken van een dekbed

Het is over het algemeen wel bekend dat iedereen een goede nachtrust moet ervaren. Tijdens het slapen laad je als het ware weer op voor de volgende dag. Zo kan je weer fris en fruitig beginnen aan een nieuwe dag. Een goed dekbed is daarom cruciaal voor een goede nachtrust. Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten wanneer je een dekbed gaat kopen. Ben je benieuwd wat deze dingen inhouden? Lees dan snel verder.

Goede afmeting

Het eerste waar je op moet letten bij dekbedden zijn de afmetingen. Er zijn namelijk veel keuzes hierin. De makkelijkste manier om te bepalen hoe groot je dekbed zou moeten zijn, is door te kijken naar de grootte van je bed. Heb je een eenpersoonsbed van 90 bij 200 centimeter? In dat geval is een groot dekbed van 240 bij 200 centimeter een beetje overdreven. Je hebt dan kans dat je niet vrij kan bewegen en dat allemaal simpelweg omdat je dekbed te groot is.

Daarom wordt het aangeraden om bij een bed tussen de 120 en 160 bij 200 centimeter, een dekbed van 200 bij 200 centimeter te kopen. Dit is net iets groter dan je bed, maar op een juiste manier. Je hebt dan genoeg beweegruimte door het dekbed. Voor deze maat kan je ook veel dekbedovertrekken vinden en dat maakt het extra leuk natuurlijk.

De juiste vulling

Het volgende ding waar je op kan letten, is de vulling van een dekbed. Ook qua vullingen bestaan er verschillende soorten. Het is belangrijk dat je een vulling kiest dat bij je past. Zo heb je een dekbed dons. Deze vulling is erg licht en kan jou de hele nacht warm houden. Het zorgt ervoor dat de vocht wordt gereguleerd. Een donzen dekbed kan alleen aan de prijzige kant liggen.

Veel mensen kiezen hiernaast voor een synthetisch dekbed. Dit komt doordat de prijs van deze dekbedden beter voor je portemonnee is. Vocht kan alles iets slechter door het dekbed komen. Een voordeel van een synthetisch dekbed? Je kan het in de wasmachine wassen zodat het dekbed lekker schoon wordt. Verder bestaan er natuur dekbedden die gevuld kunnen worden door bijvoorbeeld katoen of wol.

Het seizoen

Elk dekbed heeft een eigen warmteklasse. Dit heeft natuurlijk te maken met het seizoen. Je wil tijdens de zomer waarschijnlijk geen dekbed dat bedoeld is voor de winter waardoor je het super warm krijgt. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de warmteklasse. De eerste warmteklasse is echt bedoeld voor de koude dagen, omdat daar meer vulling in zit. De tweede warmteklasse kan je gebruiken als je huis goed is geïsoleerd. Dit dekbed zorgt dan voor genoeg wartme.

De derde warmteklasse wordt vaak het hele jaar door gebruikt, dus in het voorjaar en najaar. De laatste warmteklasse is bedoeld voor de zomer. Hier zit niet zoveel vulling in en dat maakt het dekbed dus dun. Zo is het niet te warm tijdens het slapen en in de zomer is dat natuurlijk ideaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *