makelaar hoger segment
Geen categorie,  Wonen

Het transformeren van een huis naar een thuis

Van het uitwerken van welke verf het beste werkt in verschillende kamers en verlichting tot waar meubels moeten worden geplaatst – er zijn zoveel elementen om rekening mee te houden. Daar worden de tips van een interieurontwerper van onschatbare waarde. Maar als je niet weet hoe je de rest van de kamer stijlt zullen dit soort design deuren in het niet vallen. Lees hier daarom meer over tips voor het stijlen van je interieur, wil je toch professionele hulp, dan kan CEKA je helpen. Ga naar CEKA Nederland voor professioneel interieur advies.

1. Denk aan kleuren en stoffen

Begin met de kleuren die je wilt gebruiken – voor de geschilderde muren of behang, meubels, jaloezieën en gordijnen. De derde kleur zou een hoogtepunt kunnen zijn voor kussens, lampenkappen, bed quilts en accessoires zoals een tafelkleed of zelfs een schilderij.’

Tinello Keukens

De top tip is: drie kleuren zijn altijd beter dan twee – gebruik deze kleuren door de hele kamer.

2. Probeer het voordat je verf en papier koopt

Vergeet niet dat kleuren kunnen veranderen afhankelijk van de verlichting, dus koop monsters voordat je potten verf aanschaft. Verft minstens een A2-formaat op de muren, op de lichtste en donkerste muren in dezelfde ruimte – om te zien hoe het natuurlijke licht de schaduw de kleur beïnvloedt.

Hetzelfde geldt voor behang, Tape behang monsters aan de muren en drapeer grote stukken materiaal/kleur monsters over bestaande meubels of pin ze aan bestaande gordijnen en jaloezieën. Neem een stap terug en kijk wat je ervan vindt.

3. Oud transformeren naar nieuw

Als je een leeg doek hebt is het makkelijker, maar vaker moeten we werken met bestaande banken of tapijten etc. Kijk goed naar het tapijt en kijk of je kan werken met de kleuren erin. Misschien kan de oude favoriete bank een nieuw leven gegeven worden met een andere hous. Beslis of je iemand bent die van patroon of van effen houdt; traditioneel of eigentijds; en kijk naar een kleurenwiel of de natuur zelf om te zien welke kleuren bij wat gaan. Bijvoorbeeld, roze en rood met groen, oranje met gebroken wit, geel met grijs en blauw.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *